Visa pune in vanzare de astazi stickere si insigne cu care se pot face plati contactless la Jocurile Olimpice de Iarna din 2018

9 noiembrie 2017

Visa lanseaza cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarna de la Pyeongchang din 2018 trei dispozitive wearable de plata – manusi, stickere si insigne olimpice cu tehnologie NFC incorporata, care permit spectatorilor si sportivilor sa efectueze plati prin simpla atingere a terminalului contactless.

Insigne olimpice
Visa a lansat pe piata patru modele de insigne cu design personalizat, pentru a oferi fanilor un articol de colectie cu functie de plata in locatiile Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang 2018. Costul unei insigne este de 5.000 de woni sud-coreeni (3,9 euro), iar suma incarcata poate fi de 30.000 de woni (23 de euro) sau 50.000 de woni (39 de euro).

Manusi cu tehnologie de plata
Temperatura medie in Pyeongchang va fi de -4,8°C, manusile fiind astfel necesare. Manusile contin un cip cu dubla interfata si o antena contactless pentru efectuarea de tranzactii in locatiile Jocurilor Olimpice, precum si la terminalele compatibile existente la nivel global. Suma disponibila pentru plati cu aceste manusi este de 30.000 de woni (23 de euro) sau 50.000 de woni (39 de euro).

Manusi NFC_Visa newsite

Stickere
Cu un design flexibil, stickerul include un chip cu dubla interfata si o antena NFC si poate fi atasat de aproape orice obiect si utilizat pentru a efecta plati rapide. Suma utilizata la plata cu acest sticker poate fi de 30.000 de woni (23 de euro), 50.000 de woni (39 de euro), 100.000 de woni (78 de euro) sau 200.000 de woni (156 de euro). Colectia de stickere include opt modele diferite, printre care Soohorang, mascota oficiala a Jocurilor de Iarna de la Pyeongchang, si drapelul sud-coreean.

Incepand cu 9 noiembrie, stickerele si insignele pot fi cumparate de la centrele de relatii cu clientii Lotte Card din Coreea si de pe site-ul Lotte Card. In timpul Jocurilor, toate cele trei tipuri de dispozitive wearable vor putea fi achizitionate din magazinele olimpice, la automatele Visa.

Visa plata cu sticker newsite

In calitate de partener exclusiv pentru tehnologii de plata al Jocurilor Olimpice si Paralimpice, Visa faciliteaza si gestioneaza intreaga infrastructura si retea de plati in toate locatiile Jocurilor Olimpice, care include peste 1000 de terminale de plata contactless unde se pot face inclusiv plati mobile si cu dispozitive wearable.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?