[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa lanseaza programul Everywhere Initiative in Europa – premiu de 50.000 euro pentru incurajarea inovatiei in domeniul platilor

27 februarie 2017

Visa a anunțat astăzi că extinde și în Europa Everywhere Initiative, un program dedicat inovației, conceput pentru a încuraja dezvoltarea în domeniul plăților, în contextul trecerii industriei de la plastic la digital. Participanții la prima competiție Everywhere Initiative din Europa vor concura pentru un premiu de 50.000 de euro destinat finanțării unui program de dezvoltare alături de Visa sau prin parteneriate cu clienții Visa.

Cei interesati vor intra in competitie și pentru șansa de a avea acces la interfețele de programare a aplicațiilor de plată ale Visa, la mentori și experți în tehnologie la cel mai înalt nivel. Totodată, Visa va continua să deruleze anul acesta programul Everywhere Initiative în America de Nord, America Latină și Asia.

“Într-o industrie foarte dinamică, programul Visa Everywhere Initiative ne permite să explorăm o multitudine de idei pentru rezolvarea provocărilor operaționale, să influențăm parcursul dezvoltării produselor, să ne sprijinim clienții și să ne definim cultura inovației”, a declarat Shiv Singh, vicepreședinte senior parteneriate strategice și inovație în cadrul Visa Inc. “De fiecare dată când extindem acest program într-o regiune nouă, scopul nostru este să atragem în domeniul plăților antreprenori talentați, cu idei extraordinare, și sperăm să vedem aceleași rezultate excepționale și pe piața europeană în lunile următoare.”

Începând din martie 2017, Visa va invita participanții eligibili din Europa să-și prezinte soluțiile de business care se încadrează într-una dintre următoarele trei teme:
1) Provocări ale comunităților locale: Cum pot contribui tehnologiile de plăți digitale la dezvoltarea de produse care conectează oamenii și îmbogățesc comunitățile locale?
2) Provocări regionale: Cum pot transforma tehnologiile mobile și dispozitivele conectate experiența călătoriilor între orașe?
3)Provocări privind călătoriile internaționale: Cum pot noile produse și servicii, bazate pe interfețele de programare a aplicațiilor de plată ale Visa, să creeze o experiență de călătorie unitară?

Aflați mai multe detalii despre competiție aici.

Pentru a anunța prima competiție europeană Everywhere Initiative, Visa găzduiește pe 27 februarie o competiție live în cadrul Mobile World Congress, în cadrul căreia cinci tinere companii de tehnologie vor concura pentru un premiu de 25.000 de euro. Cele cinci companii sunt:
. Biowatch: Permite plăți NFC și autentificare pe baza tehnologiei de recunoaștere a tiparului vaselor de sânge, prin intermediul unui ceas conectat prin Bluetooth. Biowatch are sediul în Elveția.
. Maintool: Dezvoltă curele inteligente, care, atunci când sunt atașate unui ceas, monitorizează semnele vitale ale corpului. Maintool are sediul în Franța.
. Evopark: Ajută consumatorii să găsească un loc disponibil în parcările din zonă, pe baza unui abonament lunar. Evopark are sediul în Germania.
. Wia: Oferă o platformă de tip cloud pentru soluțiile destinate internetului lucrurilor, cu servicii de tip back-end scalabile, precum administrarea serverelor, replicarea datelor și stocare. Wia are sediul în Irlanda.
. Kwik: Furnizează un buton conectat prin Wi-fi care permite consumatorilor să cumpere instant produse și servicii de la comercianți și alți furnizori de servicii. Kwik are sediul în Israel.

Membrii juriului sunt Alejandro Agag, CEO al Formula E, Jean-Claude Deturche, vicepreședinte senior al Gemalto, Mark Antipof, director executiv pentru relația cu clienții în cadrul Visa, Sam Shrauger, vicepreședinte senior responsabil cu soluțiile digitale în cadrul Visa, și Shiv Singh, vicepreședinte senior parteneriate strategice și inovație în cadrul Visa.

Despre programul Everywhere Initiative al Visa
Everywhere Initiative este un program dedicat inovației, conceput pentru a încuraja dezvoltarea nivelului următor în domeniul plăților, în contextul în care industria trece de la plastic la digital și noi jucători se alătură entităților implicate în mod tradițional în domeniul plăților. Programul a fost lansat inițial în Statele Unite în 2015, iar până în prezent aproape 1.000 de start-up-uri au primit finanțări cumulate de 1,7 miliarde de dolari. În cadrul competițiilor au fost selectați 60 de finaliști și 14 câștigători.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?