[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa Europe va deschide noi standuri in centrele comerciale pentru ca cetatenii sa-si poata plati impozitele cu cardul

17 noiembrie 2013

Valoarea tranzactiilor de plata cu cardul a taxelor si impozitelor locale a crescut in primele noua luni din 2013 cu 39% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la aproape 115 milioane de lei. Totodata, numarul tranzactiilor de plata cu cardul a taxelor locale a avansat cu 37%, la 323.000 de tranzactii, sustinut de platile efectuate online cu cardul, care au crescut cu aproape 50% fata de perioada similara din 2012.

Primaria Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti s-a situat pe primul loc la nivel national, in privinta platii taxelor si impozitelor prin card, inregistrand 65 de tranzactii de plata cu cardul la 1.000 de locuitori. Este motivul pentru care Visa Europe si bancile membre au desemnat institutia „Primaria Viitorului”.

Topul primariilor din Romania in functie de numarul de tranzactii de plata cu cardul la 1.000 de locuitori este completat de Primaria Sectorului 5 (57 de tranzactii), urmata la mica distanta de Primaria Sectorului 4 (56 de tranzactii). In top 10 primarii din Romania privind numarul de plati cu cardul a taxelor si impozitelor locale se mai regasesc orase precum Cluj-Napoca, Brasov, Ploiesti, dar si comune precum Floresti (judetul Cluj) si Corbeanca (Ilfov).

Cu ocazia festivitatii de decernare a distinctiei, organizate astazi la Centrul Comercial Promenda, locuitorii sectorului I au avut posibilitatea de a testa gratuit tehnologiile de plati dezvoltate de Visa Europe si de partenerii sai, unele dintre ele nelansate inca in Romania.

Practic, premiul oferit Primariei Sectorului 1 si cetatenilor a constat tocmai intr-un stand tehnologic interactiv unde au fost prezentate si oferite spre testare platile cu cardurile contactless si cu telefoanele mobile prin tehnologia NFC, cu portofelul electronic V.me by Visa, precum si serviciile de plati mobile de la persoana la persoana (P2P).

„Am lansat in urma cu patru ani prima campanie nationala de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul, care a devenit deja traditie pentru noi. In 2013, am vrut sa incurajam contribuabilii si autoritatile locale sa devina sustinatori activi ai platii taxelor si impozitelor locale cu cardul si ne-am bucurat sa vedem ca raspunsul nu a intarziat sa apara. In acest sens, dorim sa multumim Primariei Sectorului 1 pentru toate masurile adoptate in vederea sustinerii platilor cu cardul si ne dorim sa extindem colaborarea in 2014 prin deschiderea unor standuri speciale pentru ca cetatenii Sectorului 1 sa poata plati taxele cu cardul in centrele comerciale. Este un proiect pe care l-am dezvoltat deja impreuna cu alte primarii de sector din Bucuresti si care s-a bucurat de un mare succes”, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia, Visa Europe, inainte de inmanarea oficiala (foto) a diplomei catre Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

„Cetatenii din Sectorul 1 reprezinta cel mai dinamic, productiv si deschis spre tehnologiile viitorului segment social din Romania. De aceea, administratia locala are obligatia de a se adapta si de a tine pasul cu exigentele comunitatii pe care o reprezinta. In Sectorul 1 am reusit sa introducem tehnologii de ultima generatie in plata taxelor si impozitelor: plata online prin Ghiseul.ro, plata electronica prin internet-banking, plata cu cardul si exemplele ar putea continua. Premiul de astazi ni se datoreaza mai putin noua si mai mult contribuabililor din Sectorul 1, care au ales in numar foarte mare modalitatea cea mai eficienta de plata a taxelor si impozitelor locale”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, a derulat in 2013 a patra editie anuala a campaniei nationale de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale. In cadrul campaniei din 2013 a avut loc competitia nationala intre primarii pentru plata taxelor si impozitelor locale cu cardul, la care au fost invitate sa participe toate primariile din Romania care accepta plata taxelor si impozitelor locale cu cardul. Pentru a oferi sanse egale tuturor primariilor participante, primaria castigatoare a fost desemnata in functie de numarul de plati cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, iar cele sase sectoare din Bucuresti au fost considerate in mod individual in cadrul competitiei.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?