Visa Europe si bancile membre lanseaza o provocare Guvernului

27 mai 2013

Visa Europe si bancile membre, cu sprijinul Bancii Nationale a Romaniei, vor lansa maine Strategia nationala de incurajare si promovare a platilor cu cardul in sectorul public. In cadrul evenimentului de la BNR, reprezentantii guvernului, ai autoritatilor locale si principalii actori si beneficiari ai platilor cu cardul vor analiza avantajele extinderii metodelor de plata cu cardul in sectorul public ca o solutie de reducere a costurilor si de crestere a veniturilor la buget.

Va fi interesant de urmarit punctul de vedere al Ministerului Finantelor Publice, care va fi exprimat de catre domnul Claudiu Doltu, secretar de stat. Printre vorbitori se mai regasesc Razvan Vartolomei – Director Directia de Plati, Banca Nationala a Romaniei, Berna Ulman – Senior Vice President, Visa Europe, Michael Weiss – A.T. Kearney Partner, Managing Director al biroului A.T. Kearney din Romania si Tudor Pendiuc, presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania.

In ultimii trei ani, Visa Europe a desfasurat in primul trimestru o campanie cu premii dedicata utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor. Rezultatele acestor campanii s-au vazut in cresterea gradului de utilizare – sute de mii de tranzactii – dar si a numarului de primarii – peste 160 – care au introdus plata prin card a impozitelor, fie online (pe site-ul propriu, prin platforma ghiseul.ro sau ambele variante), fie la POS.

Vom reveni cu detalii dupa eveniment (in sectiunea e-administratie).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash