Visa Europe si bancile membre lanseaza o provocare Guvernului

27 mai 2013

Visa Europe si bancile membre, cu sprijinul Bancii Nationale a Romaniei, vor lansa maine Strategia nationala de incurajare si promovare a platilor cu cardul in sectorul public. In cadrul evenimentului de la BNR, reprezentantii guvernului, ai autoritatilor locale si principalii actori si beneficiari ai platilor cu cardul vor analiza avantajele extinderii metodelor de plata cu cardul in sectorul public ca o solutie de reducere a costurilor si de crestere a veniturilor la buget.

Va fi interesant de urmarit punctul de vedere al Ministerului Finantelor Publice, care va fi exprimat de catre domnul Claudiu Doltu, secretar de stat. Printre vorbitori se mai regasesc Razvan Vartolomei – Director Directia de Plati, Banca Nationala a Romaniei, Berna Ulman – Senior Vice President, Visa Europe, Michael Weiss – A.T. Kearney Partner, Managing Director al biroului A.T. Kearney din Romania si Tudor Pendiuc, presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania.


In ultimii trei ani, Visa Europe a desfasurat in primul trimestru o campanie cu premii dedicata utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor. Rezultatele acestor campanii s-au vazut in cresterea gradului de utilizare – sute de mii de tranzactii – dar si a numarului de primarii – peste 160 – care au introdus plata prin card a impozitelor, fie online (pe site-ul propriu, prin platforma ghiseul.ro sau ambele variante), fie la POS.

Vom reveni cu detalii dupa eveniment (in sectiunea e-administratie).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?