[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa Europe saluta aprobarea normelor pentru acordarea tichetelor de masa si pe carduri

14 ianuarie 2015

Visa Europe saluta aprobarea normelor de aplicare a noilor reglementari care permit angajatorilor sa acorde salariatilor tichete de masa si in format electronic, sub forma de carduri de masa, ca o alternativa moderna la tichetele pe suport de hartie. Normele de aplicare ale Legii nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa reprezinta ultimul pas legislativ necesar pentru emiterea noilor tichete de masa in format electronic.

„Salutam decizia Guvernului de aprobare a normelor de aplicare a noii legislatii privind tichetele de masa, o initiativa care are potential sa incurajeze dezvoltarea platilor electronice in Romania si sa sustina eforturile autoritatilor pentru utilizarea fondurilor in scopul destinat. In plus, stimularea concurentei prin introducerea cardurilor de mas va conduce la cresterea eficientei si scaderea costurilor serviciilor pentru cei aproximativ 40.000 de angajatori care ofera astfel de beneficii si pentru comercianti, precum si avantaje multiple pentru circa 1,8 milioane de salariati care primesc in prezent tichete de masa”, a declarat Catalin Cretu, director subregional pentru Romania, Croatia si Slovenia, Visa Europe.


Visa a sustinut inca de la inceput aceasta initiativa si s-a implicat activ in procesul de modificare legislativa pentru distributia acestor beneficii pe carduri si crearea unui cadru normativ care sa permita si bancilor sa emita de tichete de masa in format electronic.

Principalele avantaje ale emiterii tichetelor de masa pe suport electronic pentru partile implicate:
Angajatori: optimizarea costurilor si a proceselor cu achizitionarea, transferul si distributia tichetelor de masa, reducerea considerabil a volumului de munca alocat si eliminarea costului lunar al tiparirii tichetelor pe suport de hartie.

Angajati: costuri zero si mai multa flexibilitate in utilizarea tichetelor de masa electronice intrucat se plateste suma exact pentru produsul dorit, spre deosebire de cele pe suport de hartie; extinderea retelei de comercianti unde se pot utiliza tichetele de masa electronice la nivel national, respectiv la toate unitatile de alimentatie publica unde se accepta deja plata cu cardul; un instrument de plata sigur, care beneficiaza de toate sistemele de securitate ale cardurilor bancare si poate fi reemis in cazul pierderii sau distrugerii, fara riscul de a pierde banii sau de a fi furati.

Comercianti: posibilitatea scaderii comisioanelor pentru tichetele în format electronic prin utilizarea infrastructurii existente de acceptare a platilor cu carduri bancare; eliminarea procesului de numarare si scanare a bonurilor de masa la casierii, incasarea mai rapida a fondurilor si scaderea costurilor administrative intrucat se vor elimina operatiunile de depozitare si transport ale tichetelor de hartie.

Stat: cresterea controlului asupra emiterii si utilizarii acestor fonduri, destinate pentru acoperirea costurilor de masa, deoarece se vor putea monitoriza si limita mai eficient tranzactiile doar catre unitatile de alimentatie publica; colectarea mai eficienta si detaliata a datelor statistice privind utilizarea fondurilor.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?