[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa Europe lanseaza portofelul electronic pe patru mari piete europene

27 noiembrie 2013

V.me permite realizarea de cumparaturi online fara ca utilizatorul sa mai introduca numarul cardului, data de expirare si alte detalii personale de fiecare data cand acesta cumpara de pe internet. Portofelul digital poate fi accesat printr-un browser de pe un calculator, laptop, tableta sau smartphone. In aplicatia V.me by Visa poate fi incarcat orice tip de card, inclusiv cele emise de alte scheme internationale de plata.

V.me by Visa, primul serviciu paneuropean de portofel electronic care va fi oferit de banci si institutii financiare, este disponibil acum in Marea Britanie, Franta, Spania si Polonia. Si in Romania se fac eforturi pentru a fi disponibil pana la sfarsitul anului viitor.

V.me by Visa va fi disponibil pentru consumatori prin intermediul mai multor emitenti europeni in luna decembrie 2013. Astfel, institutiei financiare Nationwide Building Society din Marea Britanie i s-au alaturat astazi noi emitenți: al doilea mare grup bancar din Franta BPCE si compania franceza de servicii financiare LCL, precum și banca ING Bank Slaski din Polonia cu un program pilot. De asemenea, mai multe proiecte pilot se deruleaza in Spania. Alti emitenti importanti vor lansa in curand serviciul pe toate cele patru piete, marcand un moment de referința in dezvoltarea V.me by Visa, care intra in prima etapa a lansarii paneuropene.

V.me by Visa este conceput pentru a creste increderea consumatorilor in cumparaturile online si pentru a reduce ponderea cumparaturilor la care se renunța in faza de finalizare a procesului de achiziție. In Marea Britanie, orice posesor de card poate solicita sa fie inclus in etapa de lansare a noului serviciu. Pe alte piete, serviciul este oferit deocamdata unui grup restrans de consumatori, urmand sa devina disponibil pe scara larga in lunile urmatoare.

In prezent, peste 1.400 de comercianti din Europa accepta V.me by Visa. Printre comerciantii care se vor alatura rețelei de acceptare in curand se numara Universal Music in Marea Britanie si Allopneus, Aquarelle, Brandalley, Leclerc Drive, Made.com si Pecheur.com in Franta.

Pana in ianuarie 2014, aproape 4.000 de comercianti vor accepta V.me by Visa prin intermediul parteneriatelor strategice cu principalii furnizori de servicii din industria platilor, in special WorldPay in Marea Britanie, precum si Be2Bill (Rentabiliweb), Lyra Networks, Monext, Paybox (Point), System Pay si Worldline (subsidiara a Atos in domeniul serviciilor de plați electronice) in Franta.

Programul pilot V.me by Visa pentru Irlanda va avea loc la inceputul anului 2014, iar in curand vor fi anuntate o serie de alte lansari. Consumatorii din fiecare tara isi vor putea folosi portofelul electronic la orice comerciant din Europa care accepta V.me by Visa.

„V.me by Visa ofera comerciantilor si emitentilor o marca de acceptare valabila pe intreg teritoriul Europei. Telefoanele mobile, tabletele si utilizarea platilor electronice au schimbat profund modul in care se face comert: consumatorii vor sa poata cumpara de la comerciantul preferat cu ajutorul oricarui dispozitiv, fara a comunica datele cardului. Tocmai de aceea colaboram cu membrii nostri si cu comerciantii pentru a le oferi avantajele asigurate de extinderea si acoperirea internationala a serviciului V.me by Visa”, a declarat Steve Perry, Director Comercial, Visa Europe.

„Comerciantii care susțin utilizarea portofelelor digitale, cum ar fi V.me by Visa, au marele avantaj de a putea valorifica schimbarile survenite in obiceiurile de cumparare ale consumatorilor. Cercetarile noastre arata ca și companiile mici isi diversifica metodele de plata prin includerea solutiilor de tip portofel electronic. Estimam ca V.me by Visa va contribui semnificativ la imbunatatirea ratei de conversie a vanzarilor online atat pentru companiile mici, cat si pentru marile corporatii”, a adaugat Ron Kalifa, Vicepresedinte WorldPay.

Noi comercianti si emitenti se vor alatura in urmatoarele etape ale lansarii V.me by Visa in perioada premergatoare lansarii comerciale pe scara larga si inaintea campaniei de marketing destinata consumatorilor, care se va derula la sfarsitul anului 2014.

Despre V.me by Visa
V.me by Visa este un serviciu paneuropean de portofel electronic dezvoltat de Visa Europe, care permite realizarea de cumparaturi online fara ca “end user-ul” sa mai introduca numarul cardului, data de expirare si alte detalii personale de fiecare data cand cumpara de pe internet. V.me by Visa este conceput astfel incat sa imbunatateasca si sa optimizeze experienta cumparaturilor online. Portofelul electronic V.me by Visa poate fi accesat printr-un browser de pe un calculator, laptop, tableta sau smartphone. Serviciul va fi disponibil membrilor emitenti Visa Europe, iar consumatorii vor putea adauga in portofel orice tip de card recunoscut la nivel international, indiferent de emitentul cardului sau de schema de plata.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?