[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa Europe lanseaza campania de stimulare a platilor cu cardul pe internet

12 septembrie 2011

12 septembrie 2011 – Peste 300.000 de comercianti online din Europa s-au inrolat in Verified by Visa. In Romania, aproximativ 500 de magazine online folosesc standardul 3D Secure, potrivit RomCard. In prezent, mai putin de 200.000 de carduri din Romania, dintr-un total de circa 9 milioane preinrolate de banci, sunt activate in standardul 3D Secure, pe care este bazat si sistemul Verified by Visa si care asigura protectia tranzactiilor realizate cu cardul pe Internet.

Inrolarea in Verified by Visa a ajutat companiile si comerciantii online sa economiseasca aproximativ 225 de milioane de euro in 2010, prin reducerea fraudei online, scaderea costurilor tranzactiilor si atragerea unui numar tot mai mare de clienti pe paginile de Internet, si se preconizeaza ca va genera economii suplimentare de 375 de milioane de euro pana in 2013, potrivit Visa Europe.

Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, anunta lansarea campaniei nationale de promovare a utilizarii cardului pentru platile pe Internet. Campania va cuprinde actiuni educationale, precum si proiecte de PR si marketing, care urmaresc imbunatatirea nivelului de informare a romanilor privind siguranta platilor online si stimularea activarii cardurilor in platforma Verified by Visa.

“Trebuie sa depasim lipsa de informare privind securitatea tranzactiilor online si sa convingem romanii de siguranta oferita acestor tranzactii de platforma Verified by Visa. In acest moment, lucram impreuna cu bancile membre la simplificarea procedurii de inrolare in Verified by Visa, mentinand in acelasi timp un nivel optim de securitate. De aceste lucruri depinde dezvoltarea comertului electronic si imbunatatirea serviciilor oferite populatiei, cum ar fi posibilitatea platilor online, cu ajutorul cardurilor, a taxelor si impozitelor”, declara Catalin Cretu, General Manager Romania, Visa Europe.

Sistemul Verified by Visa protejeaza cardurile impotriva tranzactiilor neautorizate si ofera siguranta deplina la cumparaturile efectuate pe Internet. Prin Verified by Visa, se adauga un nivel suplimentar de securitate care practic verifica legitimitatea ambelor parti implicate intr-o tranzactie online. Mai exact, detinatorul cardului care s-a inregistrat in Verified by Visa efectueaza o tranzactie doar dupa ce introduce parola pe care a stabilit-o la momentul inrolarii in sistem.

Posesorii de carduri au posibilitatea de a se inregistra in Verified by Visa pe site-ul bancii emitente sau in timp ce isi fac cumparaturile pe Internet, direct pe site-ul comerciantului, prin procedura Activation during Shopping (ADS). Aceasta procedura inovatoare face posibil ca orice posesor al unui card emis de o banca inrolata in sistem, care vrea sa plateasca cumparaturile la comercianti online Verified by Visa, sa primeasca instant un mesaj de activare a sistemului Verified by Visa.

“Ne dorim ca romanii sa inteleaga ca platile cu cardul pe internet sunt sigure, usor de efectuat si au mai multe beneficii decat tranzactiile realizate cu numerar. De exemplu, cumparatorii au garantia ca pot solicita bancii care le-a emis cardul rambursarea banilor daca au fost victima unei fraude online, daca nu au primit produsele comandate sau daca acestea sunt deteriorate”, explica Catalin Cretu (foto).

Datele Visa arata ca 84% dintre europenii care nu fac cumparaturi online sunt mai predispusi sa-si schimbe comportamentul daca beneficiaza de protectie prin Verified by Visa, in timp ce 71% dintre persoanele care isi fac in mod obisnuit cumparaturile online spun ca ar achizitiona mai des.

In Europa, sunt peste 430 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului incheiat in martie 2011, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la 1,6 mii de miliarde EUR. 12,5% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa si peste 70% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri Visa de debit.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?