[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa Europe anunta lansarea primului card Visa CodeSure din lume cu functionalitatea de plata contactless

12 noiembrie 2010

12 noiembrie 2010 – Visa Europe impreuna cu Cornèr Bank anunta lansarea comerciala a Visa CodeSure, un card ce permite consumatorilor sa genereze un cod unic prin simpla introducere a codului PIN folosind tastatura aflata chiar pe card. Cardul are si functionalitatea contactless care permite plata articolele cu valoare mica (sub 40 franci elvetieni), prin simpla trecere a cardului prin fata dispozitivului de plata.

Cardul de plati Visa CodeSure este dotat cu un ecran de opt caractere alfanumerice, o tastatura cu 12 taste si o baterie integrata in card, proiectata astfel incat sa dureze timp de trei ani.

La accesarea bancii online, posesorul de card primeste un cod numeric dinamic de la banca pe care posesorul de card il introduce in cardul Visa CodeSure pentru a confirma astfel ca este vorba despre o solicitare din partea bancii proprii. Posesorului cardului i se va cere sa introduca PIN-ul in card, dupa introducerea, verificarea si aprobarea codului dinamic de la banca. Se creeaza astfel un cod de acceptare unic pentru accesul la serviciile bancare online, garantandu-se reciproc securitatea tranzactiei in cazul ambilor participanti.

Aceste etape se aplica si la realizarea unei tranzactii prin telefon, cu ajutorul Visa CodeSure.

Cornèr Bank este primul emitent din lume care a introdus aceasta tehnologie combinata si va emite noul card pentru cateva mii de consumatori in urmatoarele luni. Alessandro Seralvo, Director, Cornèrcard  explica: „Vrem sa oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si face cumparaturile online fara nicio grija. Internetul a devenit un important canal de cumparaturi pentru consumatorii elvetieni, care cumpara online produse in valoare de aproximativ 6 miliarde de franci elvetieni in fiecare an. Cu aceasta noua tehnologie revolutionara, frauda online va continua sa scada semnificativ, deoarece posesorii de carduri trebuie sa tasteze codul PIN la fiecare tranzactie online, prevenind astfel utilizarile neautorizate”. Seralvo a continuat: „In combinatie cu tehnologia contactless, cardul va revolutiona modul de plata al consumatorilor, asigurand rapiditatea serviciului si securitatea, precum si acceptarea la nivel mondial.”

Sandra Alzetta, Director Inovatii in cadrul Visa Europe a precizat: „Visa este incantata de lansarea acestui card de plati, in premiera, impreuna cu Cornèr Bank. Aceasta solutie exclusiva oferita de Visa este o modalitate extrem de convenabila de garantare a unui nivel de securitate al platilor online similar celui de care se bucura in prezent cardurile cu cip si PIN. Visa CodeSure nu se aplica doar cumparaturilor online, ci permite organizatiilor sa foloseasca acest card si in locul altor sisteme online care necesita conectare pentru a accesa, de exemplu, servicii bancare online si prin telefon si retelele private virtuale corporative.”

Visa a efectuat numeroase teste pentru a verifica durabilitatea, siguranta, fiabilitatea si securitatea produsului in unele dintre cele mai importante laboratoare si de catre experti in domeniu inainte de lansarea comerciala. De la dezvoltarea sa in 2009, testele Visa CodeSure efectuate cu ajutorul a opt banci europene si a posesorilor acestora de carduri din mai multe tari, inclusiv Elvetia, au aratat ca, in cazul cumparaturilor online, participantii spun ca isi vor folosi mai des cardurile pentru tranzactii care nu necesita prezenta fizica a cardurilor (70% au raspuns afirmativ) si ca au incredere in siguranta oferita de noul card (86% au raspuns afirmativ). Consumatorii vor beneficia acum de un proces simplu si direct atunci cand isi vor face cumparaturile online, fara a mai fi nevoie sa se inregistreze sau sa foloseasca un dispozitiv separat sau, mai important, fara a trebui sa tina minte alte parole suplimentare.

Practic, cardul Visa CodeSure permite demonstrarea faptului ca posesorul real al cardului este cel care a realizat tranzactia, deoarece este cel care detine cardul si singurul care cunoaste codul PIN.

Procesul de validare a tranzactiei online consta in trei pasi simpli:

1) La efectuarea cumparaturilor online sau la conectarea pentru accesarea unui serviciu bancar online, posesorul cardului activeaza procesul de autentificare apasand butonul pentru optiunea „Verified by Visa” de pe tastatura cardului.

2) Atunci cand i se cere, consumatorul introduce codul PIN folosind tastatura integrata in card.

3) Pe afisajul cardului va aparea un cod de acceptare unic, iar acesta va fi apoi folosit de catre posesorul cardului la autentificarea unei tranzactii online standard de tip Verified by Visa.

Functionalitatea contactless, integrata acum in card permite efectuarea platilor la POS in mai putin de o secunda. Cu ajutorul tehnologiei wireless cu raza scurta de actiune, detaliile despre plata sunt transferate in siguranta intre un card cu cip si un terminal POS special adaptat. Cardul de plati trebuie doar trecut prin fata terminalului, fara a mai fi introdus efectiv sau plasat intr-un dispozitiv POS pentru plati contactless.

In Europa, sunt peste 399 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului incheiat in martie 2010, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la peste 1,4 mii de miliarde EUR. 11,2% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa si peste 70% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri Visa de debit.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?