[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa este cea mai de incredere marca de carduri de credit in 13 tari europene, inclusiv in Romania

15 mai 2012

15 mai, 2012 – Visa a fost desemnata cea mai de incredere marca de carduri de credit, pentru al 12-lea an consecutiv, in urma unui studiu realizat de Reader’s Digest. Pentru tara noastra rezultatul este surprinzator daca tinem cont de faptul ca marea majoritate a cardurilor bancare de credit (in jur de 80%) sunt emise sub licenta MasterCard. Mai mult, principalii jucatori din randul IFN-urilor, BRD Finance si Cetelem, nu au emis niciun card de credit sub licenta Visa.

Studiul Trusted Brands 2012 a fost realizat prin corespondenta, in perioada septembrie – noiembrie 2011, pe baza a 226.325 de chestionare, iar respondentii au fost selectati din baza de date de clienti activi ai Reader’s Digest din 15 tari europene: Austria, Belgia, Republica Ceha, Croatia, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Slovenia si Suedia.

Visa a fost aleasa de 42,4% dintre cititorii revistei Reader’s Digest drept cea mai de incredere marca de card de credit si s-a situat in topul clasamentului in toate tarile, cu exceptia  Croatiei si Sloveniei. Studiul a ajuns la a douasprezecea editie in Europa si a saptea in Romania.

In Romania, cardurile de credit Visa au raportat cresteri de doua cifre in 2011, pentru toti indicatorii pe piata, de remarcat fiind majorarea numarului de tranzactii la POS pe acest segment cu aproape 52%. Totodata, valoarea totala tranzactionata la POS cu cardurile de credit a crescut cu peste 42%, aceste instrumente fiind utilizate tot mai mult.

Per total, statisticile raportate de Visa Europe arata ca romanii continua sa-si schimbe comportamentul si isi utilizeaza mai des cardurile pentru cumparaturi zilnice. In 2011, numarul de tranzactii la POS cu carduri Visa au crescut cu 29% in termeni anuali, reprezentand peste 38% din totalul tranzactiilor cu carduri Visa.  In acelasi timp, valoarea medie a tranzactiei la POS a continuat sa scada (cu 6,2% pentru cardurile de credit), ceea ce inseamna ca romanii isi utilizeaza cardurile Visa pentru plati la comercianti de valoare mai redusa.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?