[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa a intrebat proprietarii de magazine mici din noua tari (continente diferite) ce asteptari au pentru 2022: 82% declara că vor accepta plăţi digitale iar 24% intentioneaza sa accepte criptomonede

14 ianuarie 2022

A șasea ediție a studiului Visa Global Back to Business arată că 73% dintre întreprinderile mici intervievate[1] au declarat că acceptarea noilor metode de plăți digitale este fundamentală pentru creșterea lor în 2022.

59% dintre întreprinderile mici intervievate au spus că deja folosesc sau intenționează să utilizeze doar plăți digitale în următorii doi ani.

90% dintre întreprinderile mici chestionate consideră că menţinerea afacerii  pe durata pandemiei s-a datorat eforturilor sporite de a vinde online.


Cea mai nouă ediție a studiului  „Visa Global Back to Business – Perspective IMM 2022”  arată că 90% dintre IMM-urile intervievate sunt optimiste cu privire la viitorul afacerilor lor – cel mai ridicat nivel de optimism înregistrat de studiile Visa Global Back to Business până în prezent.

Dacă dezinfectarea produselor cumpărate de la magazin ar putea fi doar o deprindere temporară, specifică începutului pandemiei, unele schimbări, precum utilizarea crescută a plăților digitale, vor persista: 82% dintre IMM-urile intervievate au declarat că vor accepta plăţi digitale în 2022.

Conform studiului din acest an, prin care au fost chestionați proprietari de afaceri mici și consumatori din nouă piețe – Brazilia, Canada, Germania, Hong Kong, Irlanda, Rusia, Singapore, Emiratele Arabe Unite și Statele Unite – perspectiva pentru 2022 converge către optimism și intenția de creștere a gradului de digitalizare:

Perspective în 2022 pentru IMM-uri

90% dintre IMM-urile intervievate sunt optimiste în ceea ce privește viitorul lor, iar 54% dintre acestea au văzut ultimul an ca pe o oportunitate și au declarat că afacerea lor merge bine și în noul an (în creștere față de 46% în vara anului 2021[1]).

Interes crescut față de plățile digitale și criptomonede: 82% dintre IMM-urile intervievate au declarat că intenționează să accepte o modalitate de plată digitală în 2022, iar 73% consideră că acceptarea noilor modalități de plată este fundamentală pentru creșterea afacerii lor. Dintre cei chestionați, 24% au spus că intenționează să accepte monede digitale precum criptomoneda Bitcoin.

Comerțul electronic a susținut afacerile: 90% dintre întreprinderile mici cu prezență online intervievate au fost de acord că supraviețuirea lor în perioada pandemiei s-a datorat eforturilor sporite de a vinde online și au raportat că, în medie, peste jumătate din veniturile lor (52%) din ultimele trei luni au venit de pe canale online.

Numerarul pierde teren: Majoritatea respondenților IMM-uri se așteaptă ca în viitor afacerea lor să se bazeze exclusiv pe plățile digitale. În timp ce 64% dintre respondenți anticipează că vor putea face această schimbare în 10 ani, 41% spun că acest lucru s-ar putea întâmpla în următorii doi ani – iar 18% operează deja fără numerar.


[1] Dacă nu se specifică altfel, procentele menţionate reprezintă media respondenților IMM-uri din toate cele nouă piețe: Brazilia, Canada, Germania, Hong Kong, Irlanda, Rusia, Singapore, Emiratele Arabe Unite și SUA.

Metodologie: Studiul Visa Back to Business

Studiul Visa Back to Business a fost realizat de Wakefield Research în decembrie 2021 pe un eșantion de 2.250 de proprietari de afaceri mici, cu 100 de angajați sau mai puțin, din Brazilia, Canada, Germania, Hong Kong, Irlanda, Rusia, Singapore, Emiratele Arabe Unite și Statele Unite.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?