[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Vestinda ridică €375.000 pentru a-și dezvolta platforma de automatizare a tradingului și investițiilor prin AI 

7 februarie 2024

Vestinda ridică o rundă pre-seed de €375.000, condusă de Techstars, bratul VC al acceleratorului mondial cu același nume, care investește în startup-uri tehnologice pre-seed din întreaga lume și Banca Sella, una dintre cele mai mari bănci private italiene. In aceasta runda, TechStars si Banca Stella investesc impreuna 300.000 euro, diferenta de 75.000 euro fiind disponibila pe Seedblink.

Valoarea minima a tichetului de investitie este de 2500 euro. Membri SeedBlink Club pot investi începând cu un bilet minim de €1.000 și beneficiază de comisioane de acces și de succes mai mici.


Vestinda, a carei evaluare de piata ajunge astfel la 3,8 mil. euro, propune o platformă no-code pentru automatizarea și optimizarea investițiilor, inclusiv criptomonede, cu funcții de simulare pentru active tradiționale ca ETF-uri și acțiuni. Compania are o abordare B2B2C, în parteneriat cu comunitățile de tranzacționare și bursele/aplicațiile financiare si vizează extinderea din Europa Centrală și de Est către Europa de Vest, apoi Asia de Sud-Est, SUA și țările cu un nivel ridicat de adoptare a criptomonedei. 

Ca model de afaceri, Vestinda propune un abonament de tip B2C, începând de la $7/lună, plata în funcție de utilizare, reduceri de broker si taxele de utilizare a algoritmilor. Pentru anul fiscal 2023, Vestinda a inregistrat venituri de 51.000 USD iar pentru acest an estimarea este de 148.000 USD. Compania a ajuns deja la 1200 de investitori activi si peste 10.000 de conturi.

Se estimează că dimensiunea pieței globale de tranzacționare algoritmică va crește de la $2.19Bn în 2023 la $3.56Bn până în 2030, cu un CAGR de 7,2%. Expansiune în domeniul tranzacțiilor și investițiilor online pe o piață de peste $20Bn.

Mi-a luat trei ani să înțeleg lumea investițiilor și să construiesc un portofoliu diversificat. Și am pierdut mulți bani la început. Așa că am început Vestinda. Suntem într-o încercare de a reduce anii de construire a portofoliului la doar câteva minute.” a declarat Alin Breaban – co-fondator Vestinda.

Construim tehnologie avansată care era disponibilă numai pentru lupii de pe Wall Street. Până acum. Toată lumea poate folosi algoritmi și strategii asemănătoare fondurilor speculative create de experți in tranzactionare, la un clic distanta. Tot ce trebuie sa faci este să ai un cont deschis la un broker sau platforma de tranzactionare, să-l conectezi cu Vestinda într-un mod sigur, sa alegi cele mai performante strategii și sa începi să automatizezi. Vom deveni super aplicația pentru automatizarea investițiilor, ajutând milioane de oameni să-și dezvolte portofoliile.”- a declarat Diana Drajneanu – co-fondator Vestinda.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?