Guvernul a aprobat normele de aplicare a legislatiei referitoare la jocurile de noroc online

11 august 2011

11 august, 2011 – Printre noutatile introduse se numara posibilitatea de a folosi cardurile bancare de credit si/sau debit ca instrumente de plata care concura la exploatarea jocurilor online de noroc. De asemenea, platile, transferurile sau retragerile de bani in/din contul de joc al jucatorului se vor face prin intermediul unui cont bancar, deschis la o banca din Romania sau dintr-un stat membru al Uniunii Europene.

Guvernul a aprobat, in sedinta de ieri, modificarea si completarea normelor de aplicare a legislatiei referitoare la jocurile de noroc, in sensul actualizarii si corelarii lor cu reglementarile prin care Executivul a legiferat functionarea si taxarea jocurilor de noroc online. Actul normativ aprobat de Executiv modifica si completeaza Hotarârea Guvernului nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc. Potrivit noilor reglementari, piata jocurilor de noroc va fi monitorizata prin intermediul unor operatori de monitorizare si raportare.

Bogdan Dragoi (foto), secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice: “Prin aceasta lege, 246/2010, a fost introdus conceptul de jocuri de noroc on-line. Astazi noi venim cu normele de aplicare pentru reglementarea acestei piete a jocurilor on-line. Am introdus modalitatile de functionare, condițiile de avizare, am definit operatorii economici, operatorii de monitorizare. Am creat cadrul astfel incât aceste jocuri sa poata funcționa și sa fie taxate in România ».

Guvernul doreste ca  operatorii economici sa fie societati inregistrate in Romania, astfel incat sa poata fi monitorizate din prisma spalarii banilor, desi Comisia Europeana a cerut autoritatilor romane eliminarea acestei prevederi.

“Pe subiectul jocurilor de noroc nu exista o directiva europeana. In marea majoritate a statelor europene care au implementat norma de aplicare a jocurilor de noroc, operatorul este land based. Noi, statul roman, avem motivele noastre pentru care dorim acest lucru și am spus, in primul și in primul rând, spalarea banilor, tot ceea ce inseamna partea de relaționare.”

De asemenea, actul normativ prevede obligatia operatorilor economici sa permita inregistrarea si stocarea informatiilor referitoare la desfasurarea jocurilor de noroc pentru cel putin un an. In acelasi timp, in toate cazinourile, intreaga activitate din salile de joc, de la casierie si de la receptie va fi supravegheata in mod obligatoriu prin circuit inchis de televiziune si inregistrata in sistem digital, permanent, in regim „non-stop„. Actul normativ prevede obligativitatea operatorilor de a asigura inregistrarea cu sunet a activitatii de la mesele din salile de joc.

Noul act normativ da posibilitatea Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Finantelor Publice, dar si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sau Garzii Financiare de a controla sau ridica inregistrarile din salile de joc.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash