[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Veniturile Orange Money IFN au depășit 100 milioane de lei în 2022. Compania rămâne pe minus, cu pierderi de peste 70 mil. lei

5 mai 2023

Veniturile totale ale Orange Money IFN, societatea înființată de Orange România pentru furnizarea de servicii de plăți și de transfer de bani de pe telefonul mobil, au crescut de la 63,6 milioane de lei la 105,1 milioane de lei, potrivit profit.ro.

Vestea proasta este ca institutia inca nu reuseste sa genereze profit. Ba dimpotriva, piederile companiei au crescut cu 12% in 2022, fata de anul precedent.

Concret, pierderile s-au ridicat in 2022 la 73,7 milioane de lei, fata de 65,8 milioane de lei in 2021, si au ajuns sa reprezinte aproape jumatate (45,3%) din capitalul social al companiei.

Orange Money, aplicația de servicii financiare digitale, a raportat pentru T1 2023 un total de 1,6 milioane de tranzacții. „Dintre acestea, atât tranzacțiile online, cât și cele cu dispozitive mobile au crescut cu aproape 30% față de aceeași perioadă a anului 2022” – potrivit comunicatului Orange de prezentare a rezultatelor financiare aferente primului trimestru.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?