Vanzarile Flanco pe segmentul online au inregistrat o crestere de 25% in 2019. La aceasta a contribuit creditul online cu aprobare imediata, acordat direct din platforma.

13 martie 2020

Flanco Retail a inregistrat vanzari de 1,21 mld. lei in 2019, in crestere cu peste 13% faţă de anul anterior. Cresterea a fost determinata de decizia strategica de a se retrage din marile centre comerciale şi reorientarea către oraşele medii şi mici din ţară, scrie forbes.ro. Astfel au fost deschise 30 de noi magazine.

În paralel, compania a crescut si oferta online. Site-ul flanco.ro a pus la dispoziţia clienţilor o gamă de servicii financiare care până acum ceva timp erau rezervate numai mediului offline, un exemplu ar fi creditul cu aprobare imediată.


Pe segmentul online, vânzările Flanco au înregistrat o creștere de 24,9%. Peste 75% din trafic este generat de pe telefoane şi alte dispozitive mobile, iar peste 60% din valoarea vânzărilor este generată, şi ea, tot de pe dispozitivele mobile. Aproximativ 25% din tranzacții sunt plătite cu cardul, însă peste 30% din clienți aleg să își rezerve produsul online și să îl ridice personal din magazine.

„Cu ajutorul FintechOS, am lansat o platformă de creditare de tip marketplace, prin care solicitările de finanțare ale clienților noștri se trimit concomitent la mai mulți parteneri finanțatori. Beneficiile sunt importante, pe lângă economia mare de timp, clientul poate să-și aleagă soluția de creditare optimă, în câteva minute”, a declarat Dragoş Sîrbu, CEO Flanco Retail.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash