„Valcenii” cautati din nou pentru fraude informatice

11 decembrie 2012

11 decembrie, 2012 – Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, au procedat la  destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 20 de invinuiti, specializat in savarsirea de fraude informatice prin organizarea de licitatii  frauduloase pe site-uri de profil. Prejudiciul cauzat este de 4 milioane USD.

In comunicatul DIICOT se precizeaza modul de operare al invinuitilor care au indus in eroare un numar de aproximativ 100 de parti vatamate, cetateni americani.

„Anunţurile fictive postate  de către învinuiţi erau create prin modificarea unor anunţuri reale, prin schimbarea numelui,  adresei de email şi a altor date ale vânzătorului sau ale bunurilor oferite spre vânzare, cumpărătorii fiind astfel induşi în eroare şi determinaţi să transfere, în conturi indicate de învinuiţi, un avans, fără a primi ulterior bunurile licitate.

Pentru ridicarea sumelor de bani achitate de către părţile vătămate, liderul grupării a procurat diplome de licenţă falsificate, specialitatea medicină şi teologie, actele fiind utilizate pentru obţinerea de vize de acces pe teritoriul SUA, pentru membrii grupării.

Invinuiţii se deplasau astfel pe teritoriul SUA unde le erau expediate acte de identitate, permise de conducere, documente de călătorie, toate falsificate, actele fiind utilizate în scopul ridicării în numerar a sumelor de bani şi expedierii acestor sume în România.”

In aceasta dimineata procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat un numar de 27 de percheziţii domiciliare  la  imobile aparţinând învinuiţilor,  situate în municipiul Bucureşti   şi în judeţele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Timiş şi Caraş-Severin.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii FBI şi Secret Service,  din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash