„Valcenii” cautati din nou pentru fraude informatice

11 decembrie 2012

11 decembrie, 2012 – Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, au procedat la  destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 20 de invinuiti, specializat in savarsirea de fraude informatice prin organizarea de licitatii  frauduloase pe site-uri de profil. Prejudiciul cauzat este de 4 milioane USD.

In comunicatul DIICOT se precizeaza modul de operare al invinuitilor care au indus in eroare un numar de aproximativ 100 de parti vatamate, cetateni americani.

„Anunţurile fictive postate  de către învinuiţi erau create prin modificarea unor anunţuri reale, prin schimbarea numelui,  adresei de email şi a altor date ale vânzătorului sau ale bunurilor oferite spre vânzare, cumpărătorii fiind astfel induşi în eroare şi determinaţi să transfere, în conturi indicate de învinuiţi, un avans, fără a primi ulterior bunurile licitate.

Pentru ridicarea sumelor de bani achitate de către părţile vătămate, liderul grupării a procurat diplome de licenţă falsificate, specialitatea medicină şi teologie, actele fiind utilizate pentru obţinerea de vize de acces pe teritoriul SUA, pentru membrii grupării.

Invinuiţii se deplasau astfel pe teritoriul SUA unde le erau expediate acte de identitate, permise de conducere, documente de călătorie, toate falsificate, actele fiind utilizate în scopul ridicării în numerar a sumelor de bani şi expedierii acestor sume în România.”

In aceasta dimineata procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat un numar de 27 de percheziţii domiciliare  la  imobile aparţinând învinuiţilor,  situate în municipiul Bucureşti   şi în judeţele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Timiş şi Caraş-Severin.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii FBI şi Secret Service,  din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?