[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Utilizarea portofelelor electronice in Romania – T3 2023 a inregistrat o crestere de peste 40% atat a numarului cat si a valorii platilor, fata de T1 2022 – raport BNR. S-a ajuns la peste 120 mil. de tranzactii in valoare de peste 11 mld. lei.

Premium
14 decembrie 2023

„Tendințele actuale în materie de plăți sunt îndreptate către diversificarea produselor și serviciilor
bancare furnizate într-un mod inovativ, simplu, rapid, eficient și sigur”, se arata in ultimul raport BNR asupra stabilitatii financiare, lansat de banca centrala in luna decembrie.

Astfel, „se observă adoptarea accelerată a unor soluții de plată de tip portofel electronic/digital, în special cu preferință crescută în ceea ce privește soluțiile dezvoltate de BigTech (Apple Pay și Google Pay)” – potrivit raportului.

Din informațiile raportate de instituțiile de credit, numărul plăților inițiate prin intermediul portofelelor electronice a înregistrat, în perioada de referință, o creștere de 44,5 la sută față de începutul lui 2022, respectiv de 43 la sută în ceea ce privește valoarea plăților inițiate prin astfel de soluții (Grafic 4. 1)

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?