Update la BT Pay: platile online se vor confirma din app, folosind amprenta sau metoda de deblocare a telefonului. Se elimina astfel introducerea codului sms in pagina securizata de plata. Gradual, din 30 iulie.

29 iulie 2020

Daca pana acum clientii utilizau un cod primit pe SMS pentru confirmarea platilor online, de acum „facem ca aceasta autentificare sa fie mai rapida si usoara”, in BT Pay, doar prin utilizarea amprentei sau metodei de deblocare a telefonului.

Banca Transilvania pregateste un nou update la BT Pay care vine cu o schimbare importanta in ceea ce priveste confirmarea platilor online pe care le vei face cu cardurile BT inrolate in aplicatie. Functionalitatea va fi disponibila gradual incepand cu 30 iulie 2020, odata cu lansarea noii versiuni a aplicatiei.


„De fiecare data cand vei plati online cu un card BT, vei putea confirma tranzactia direct de pe telefon folosind amprenta sau metoda de deblocare a telefonului. Asa vei stii ca orice tranzactie pe care o faci online se va face in siguranta si ca nimeni nu va putea face tranzactii folosind datele cardului tau,” spune banca. 

Banca precizeaza ca de fiecare data cand un client va plati online cu oricare dintre cardurile proprii inregistrate in BT Pay, acesta va primi o notificare pe telefon. Noutatea este ca tranzactia va putea fi aprobata doar din app.

Prin urmare, clientul nu va mai primi un cod prin sms pe care sa-l introduca in pagina securizata de plata atunci cand plateste online. Confirmarea sau respingerea tranzactiei o va face acesta doar din BT Pay.

Cum se desfasoara procesul

Faci cumparaturi online la un comerciant inregistrat in 3D Secure, introduci datele cardului tau in sectiunea de plata (le gasesti tot in BT Pay la detalii card) si confirmi.

Imediat vei primi o notificare pe telefon, cu numele comerciantului, suma de plata si ultimele 4 cifre ale cardului tau si vei putea confirma sau anula plata. Vei avea 5 minute la dispozitie sa confirmi sau sa anulezi tranzactia folosind metoda de deblocare a telefonului: amprenta, FaceID, pattern, pin etc.

Trebuie sa stii insa ca banca nu iti cunoaste efectiv datele biometrice (ex. amprenta, face ID etc), ci doar se bazeaza pe aceste informatii pe care tu le ai inregistrate in dispozitivul pe care il utilizezi.

Confirmarea tranzactiei nu inseamna finalizarea ei. Pentru a te asigura de finalizarea platii, vei reveni in pagina comerciantului pentru a vedea statusul tranzactiei.

Odata inrolate cardurile in 3D Secure BT Pay, nu vei mai primi SMS cu un cod de confirmare pentru platile online. Asigura-te ca ai acces la internet pentru a permite autentificarea tranzactiilor. 

Banca mai precizeaza ca toate cardurile adaugate in BT Pay sau care urmeaza sa fie adaugate, vor fi inrolate automat 3D Secure in aplicatie, odata cu noul update. „Asta inseamna ca vei folosi automat aceasta noua functionalitate de confirmare a platilor online,” mai spune banca.

Ce este si cum functioneaza 3D Secure?

3D Secure este un standard international de securitate pentru plati pe internet care are ca scop protectia suplimentara a posesorului de card si reducerea fraudelor din zona e-commerce. 

Atunci cand platesti online, pe site-ul unui comerciant 3D Secure, dupa ce introduci datele cardului, indiferent ca este vorba despre un card Visa sau Mastercard, vei fi redirectionat intr-o alta pagina de confirmare a platii prin 3D Secure. Automat banca iti va trimite o notificare in BT Pay, unde va fi mentionat numele comerciantului si suma de plata, pentru ca tu sa confirmi plata. Astfel, atat clientul cat si banca se asigura de identitatea reala a celui care face acea tranzactie, minimizand potentialul de frauda. Vei avea 5 minute la dispozitie sa confirmi sau sa renunti la tranzactia online.

Mai multe detalii aici

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Balaceanu – CEO & fondator Lendrise Marketplace

„40% dintre romani nu au un cont bancar. Sa nu uitam ca din cei 4,5 mil. de romani la Biroul de Credit numai jumatate sunt eligibili pentru un credit bancar. Ceilalti isi pot lua un credit non-bancar sau nu-si pot lua absolut niciun credit.” 

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?