Unul din trei romani ar fi dispus sa se asigure impotriva riscurilor cibernetice

22 noiembrie 2019

Securitatea cibernetică reprezintă una dintre principalele îngrijorări ale românilor, aproape jumătate dintre aceștia spunând că este probabil și foarte probabil să fie ținta unui atac cibernetic, cum ar fi furtul de date, infectarea/blocarea computerului în scopul cererii unei recompense, atacarea dispozitivelor electronice smart din locuință sau accesarea camerelor de supraveghere, arată un studiu realizat de IRES pentru UNSAR în luna septembrie, citat de profit.ro.

Potrivit studiului, aproximativ 33% dintre respondenți ar fi dispuși să încheie o asigurare pentru a se proteja de consecințele financiare ale atacurilor cibernetice.

Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ la nivel national de 1.007 respondenți, cu o eroare maximă tolerată de +/-3%.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash