[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

UniCredit Bank a extins lista de valute tranzacționabile cu peste 90 de valute noi, pentru clienții săi companii

10 octombrie 2023

Clienții persoane juridice ai UniCredit Bank beneficiază de o nouă posibilitate în aplicația de internet banking, BusinessNet: soluția plăților cu schimb integrat, pentru o listă extinsă, de peste 90 de valute noi, în funcție de țara beneficiarului.

„UniCredit Bank dă posibilitatea clienților să efectueze  plățile electronice într-o  varietate atât de mare de valute straine, fără a mai fi necesară o altă operațiune, cum ar fi deschiderea unui cont în valuta respectivă.” potrivit comunicatului.


Prin intermediul acestei soluții, clienții au posibilitatea să efectueze plăți electronice în peste 90 de valute “exotice“ ale țărilor în care partenerii cu care aceștia colaborează au deschise conturi. În BusinessNet,  clienții persoane juridice au disponibil un Ghid de valute, care detaliază informațiile specifice necesare pentru fiecare valută.

„Această nouă posibilitate permite clientului plătitor efectuarea plăților în valute străine, într-o manieră simplă și eficientă, direct, din BusinessNet, fără aplicarea unor comisioane sau semnarea unor documente suplimentare.” precizeaza banca.

De asemenea, „punerea la dispozitia clientilor a unei astfel de soluții generează plus valoare și pentru beneficiarul plății, datorită faptului că nu mai sunt necesare schimburi valutare la încasarea sumelor în contul acestuia, plățile fiind realizate direct în moneda în care beneficiarul are deschis contul.” – se mai arata in comunicat.

Lansarea din România vine să completeze implementarea acestei soluții și în alte țări din Grupul UniCredit (Italia și Germania), „unde funcționalitatea se bucură deja de success în rândul clienților”, a mai precizat banca.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?