Una din trei persoane juridice este inregistrata in SPV. In cazul persoanelor fizice, dintre cele peste 662.000 care au cod de inregistrare fiscala, sub 35.000 (5%) sunt inregistrate in SPV.

10 mai 2021

La data de 9 aprilie 2021 erau inregistrate in Spatiul Privat Virtual (SPV) un numar de 509.679 persoane juridice dintr-un numar total de 1.554.688 persoane juridice, care ar trebui sa se inregistreze in SPV.

De asemenea, un numar de 34.720 persoane fizice care au cod de identificare fiscala sunt inregistrate in SPV (aici ar intra PFA-urile, de exemplu) dintr-un numar total de 662.128 de persoane fizice care au cod de identificare fiscala si care ar trebui sa se inregistreze in SPV.

Cifrele sunt prezentate de Ministerul de Finante in nota de fundamentare a Ordonantei de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala – act normativ supus dezbaterii publice.

____________

Spatiul Privat Virtual (SPV) reprezinta un serviciu electronic care functioneaza la nivelul MF/ANAF prin intermediul caruia se primesc si se comunica documente contribuabililor. Comunicare prin SPV presupune, pe de o parte, transmiterea de cereri, prin mediul electronic, din partea contribuabililor catre organele fiscale ale ANAF, cat si comunicarea actelor administrativ fiscale si cele de executare silita din partea organelor de executare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?