Un startup local spune că a dezvoltat o tehnologie de recunoaştere vocală cu rezultate mai bune decât tehnologia Google. Compania a primit o finanţare de 200.000 euro.

7 septembrie 2021

Fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV) a semnat o rundă de investiţii în valoare de 200.000 euro în startup-ul Vatis Tech care dezvoltă tehnologie de recunoaştere vocală, sumă ce va susţine dezvoltarea produsului, potrivit reprezentanţilor EGV.

Tehnologia de recunoaştere vocală este una matură, ajunsă la adopţia de masă. Din perspectiva aceasta, un startup care aduce restul limbilor europene la nivelul limbii engleze în ceea ce ţine de acurateţe, adresează o nevoie acută. În viitor, multe alte startup-uri şi corporaţii vor folosi algoritmii Vatis Tech pentru a le integra în propriile produse şi servicii”, a spus Dan Călugăreanu, partener al EGV.

De asemenea, Vatis Tech va folosi cei 200.000 euro pentru a dezvolta algoritmii de recunoaştere pentru limbi europene – precum franceza, italiana, germana, olandeza sau poloneza – şi pentru a comercializa tehnologia, iar planurile reprezentanţilor companiei vizează şi extinderea operaţiunilor în afara ţării.

Am început cu limba română şi am demonstrat că soluţia noastră are rezultate mai bune decât tehnologia Google. În testele efectuate până acum, acurateţea transcrierii Google este de 84% pe când cea a Vatis Tech a depăşit 94%. Algoritmii de speech recognition dezvoltaţi de noi sunt specializaţi pe industrii şi verticale, precum media, financiar, tehnologie sau domeniul medical,” a spus Adrian Ispas, fondator şi CEO al Vatis Tech.

În prezent, Vatis Tech este disponibil online şi poate fi testat. Programatorii pot folosi API-ul pentru a integra tehnologia Vatis în produsele şi serviciile lor, au mai transmis reprezentanţii startup-ului.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?