Un start-up romanesc ce dezvolta o tehnologie de roboti software asistenti, primeste o finantare de 200.000 euro

3 septembrie 2019

RoboSelf Technology, un startup romanesc ce dezvolta o tehnologie de roboti software asistenti, anunta o runda de finantare in valoare de 200.000 euro condusa de fondul de capital de risc Early Game Ventures.

Robotic Process Automation (RPA) schimba modul in care profesionistii din orice domeniu folosesc calculatorul. Robotii software rezolva toate sarcinile repetitive mult mai rapid si mai eficient decat orice persoana, eliberand operatorul uman si dandu-i libertate sa se ocupe de alte lucruri care necesita creativitate si luarea de decizii. Dar RPA este o tehnologie complicata, accesibila deocamdata doar companiilor mari, care pot aloca resurse si personal specializat in acest domeniu.

RoboSelf permite utilizatorilor sa interactioneze cu robotii software foarte usor si intuitiv, folosind limbajul natural. RoboSelf traduce comenzile utilizatorilor in actiuni executabile direct de catre roboti RPA. Altfel spus, noi democratizam tehnologia RPA si o facem accesibila oricui. De aceea viziunea noastra este ca fiecare om care lucreaza la calculator sa aiba alaturi un robot software care sa il ajute cu toate sarcinile repetitive si consumatoare de timp”, declara Razvan Dinu, CEO RoboSelf.

Am investit in echipa RoboSelf fiindca vedem o oportunitate de piata enorma. RoboSelf construieste instrumente dedicate companiilor mici si mijlocii prin care acestea pot adopta tehnologia RPA rapid si simplu. Aceste companii isi vor eficientiza sau chiar re-inventa procesele, vor economisi timp si vor scadea gradul de eroare umana din activitatea lor. RoboSelf simplifica si accelereaza adoptia RPA si face accesibila la nivelul companiilor mici si mijlocii aceasta tehnologie care va schimba lumea.”, declara Dan Calugareanu, Partner al Early Game Ventures.

RoboSelf colaboreaza strans cu gigantul UIPath, intre cele doua companii existand sinergii puternice.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?