[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Un sfert dintre platile realizate la comercianti cu carduri Visa, emise in Romania, au fost pe internet

2 octombrie 2015

Piraeus Bank Romania anunta ca ofera gratuit tuturor clientilor care detin un card Visa sistemul de securitate Verified by Visa, care permite realizarea de plati pe internet in conditii de maxima securitate. Verified by Visa are la baza standardul 3D Secure lansat de principalele companii internationale de tehnologii de plata pentru a oferi posesorilor de carduri un nivel de securitate suplimentar pentru tranzactiile pe Internet. „Practic, o plata catre un comerciant online inrolat in sistemul Verified by Visa este finalizata doar dupa autentificarea detinatorului de card prin introducerea unui cod transmis prin SMS de catre Piraeus Bank Romania.”, potrivit comunicatului de presa.

“Beneficiile serviciului Verified by Visa vor duce la imbunatatirea experientei clientilor nostri in utilizarea pentru tranzactii online a cardurilor emise de banca, fapt confirmat si de reactia pozitiva primita de aria Client Service inca din primele zile de la lansarea acestuia”, a declarat Madalina Teodorescu, Deputy CEO Piraeus Bank Romania.

“Salutam decizia Piraeus Bank Romania de a da posibilitatea clientilor sa utilizeze sistemul Verified by Visa, mai ales in conditiile cresterii apetitului romanilor pentru cumparaturile online in ultimii ani. In anul incheiat in iunie 2015, aproximativ un sfert dintre platile realizate la comercianti cu carduri Visa emise in Romania au fost pe internet, iar sistemul Verified by Visa reprezinta cea mai eficienta bariera pentru prevenirea fraudelor online”, a declarat Catalin Creţu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia, Visa Europe.

„Serviciul este activat automat pentru toti clientii Piraeus Bank Romania care detin un card de debit sau credit Visa si nu implica niciun cost pentru acestia. Autentificarea unei tranzactii se realizeaza intr-o modalitate moderna, in baza unei parole unice transmisa clientului prin SMS, la numarul de telefon mobil declarat in relatia cu banca. In acest fel se evita posibilitatea utilizarii frauduloase a cardului de catre persoane neautorizate, pentru tranzactiile prin Internet.”, se mai precizeaza în comunicat.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?