[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Un nou parteneriat pentru furnizarea de solutii Open Banking in Romania

2 septembrie 2019

Allevo, companie producătoare de software financiar, și WSO2, cel mai mare furnizor de produse de integrare open source, anunță astăzi parteneriatul strategic prin care Allevo devine Partener Consultativ de Integrare WSO2.

Astfel, „Allevo și WSO2 vor colabora pentru a furniza un design de succes și a livra soluții open banking personalizate pe nevoile specifice ale băncilor și ale furnizorilor terți de servicii financiare (TPP) din România.”, potrivit comunicatului de presa.


„Parteneriatul debutează prin implementarea unei soluții bazate pe WSO2 Open Banking la una dintre băncile comerciale din România. Soluția asigură conformitate cu directiva revizuită privind serviciile de plată (PSD2). De asemenea, permite băncii să administreze în mod centralizat cererile provenite de la furnizori terți (TPP) în numele clienților proprii și să trimită înapoi mesaje de răspuns.”, precizeaza compania.

Mai mult, parteneriatul presupune livrarea de proiecte inovative de open banking, personalizate, pentru a îndeplini cerințele locale și internaționale cu scopul de a crește semnificativ automatizarea, integrarea și conformitatea.

Allevo oferă soluții software care ajută instituțiile financiare, companiile mici și mijlocii, și administrațiile publice să proceseze tranzacții financiare și să fie conforme cu cele mai noi standarde și reglementări.

WSO2 Open Banking folosește capacitățile platformei WSO2 Integration Agile Platform pentru a furniza băncilor tehnologia completă care să le ajute să facă față cerințelor de conformitate cu PSD2. În plus, permite acestor organizații cu strategii digitale să devină agile în proiectele de integrare. Ca participant în programul WSO2 Integration Partner, Allevo include produse și servicii WSO2 în arhitectura propriilor soluții. 

Allevo este un promotor al software-ului open source și al alegerii de arhitecturi cu design bun și responsabil în infrastructuri software complexe. Acest lucru permite clienților să își cunoască software-ul pe care îl dețin și să se asigure că îl pot scala și gestiona cu ușurință.

“Suntem încântați de parteneriatul cu Allevo care ne permite să aducem mai aproape open banking-ul de piața din România. Așteptam cu nerabdare să colaborăm și să ne unim forțele pentru a le oferi băncilor din această regiune experiențe open banking la un alt nivel,” a spus Seshika Fernando, Head of Financial Solutions WSO2.

“Ne bucurăm să anunțăm acest parteneriat cu WSO2, o companie cu un model de business similar cu al nostru și cu focus pe calitatea software-ului creat. Echipele Allevo și WSO2 au explorat o oportunitate pe care au identificat-o în piață la o bancă comercială și au creat o soluție software care răspunde cerințelor open banking ale clientului,” a spus Sorina Bera, CEO Allevo.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?