[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Un nou fond de „venture debt” dedicat CEE, pune la bataie 50 mil. euro pentru finantarea startup-urilor fintech

23 aprilie 2019

Buran Venture Capital devine Flashpoint şi lansează un fond de venture debt dedicat startup-urilor tech din CEE, în valoare de 50 de milioane de euro

Flashpoint este noul nume al Buran Venture Capital, grup financiar care oferă soluţii de equity şi debt financing pentru companiile de software. După rebranding, compania anunță și lansarea unui nou produs, un fond de Venture Debt dedicat startup-urilor tech din Europa Centrala și de Est și Israel, cu o valoare țintă de 50 de milioane de euro. „Venture Debt este un împrumut la termen cu rolul de a ajuta startup-urile să-şi finanţeze operaţiunile şi să acceseze expertiză, fără diluarea participației acționarilor existenți.”, potrivit comunicatului.

“Business-ul nostru s-a extins în mod semnificativ în ultimii ani şi am realizat că viziunea noastră este să dezvoltăm o afacere de top bazată pe mai multe produse de investiţii şi asset management dedicată Europei Centrale şi de Est şi Israelului şi nu doar un fond de capital de risc de succes”, a declarat Alexander Konoplyasty, Managing Partner Flashpoint.

Lansarea Venture Debt este parte a strategiei Flashpoint de construcție a unei platforme de investiţii multi-product, care investeşte în startup-uri din domeniul software în Europa Centrală şi de Est şi Israel.

Michal Jozwiak, în trecut Senior Vice President pentru private debt, mezzanine şi private equity în echipa din Europa Centrală şi de Est a Darby Private Equity (Franklin Templeton Investments), va fi Managing Partner al Flashpoint Venture Debt. “Suntem încântaţi să fim primii care lansează un fond de venture debt dedicat CEE cu o valoare ţintă de 50 de milioane de euro, oferind companiilor din domeniul tehnologiei o opţiune alternativă să-şi finanţeze creşterea”, a precizat Jozwiak.

Odată cu anunţul privind noul său brand, mutarea strategică de extindere a ofertei sale dincolo de equity financing şi întărirea echipei sale executive, Flashpoint îşi întăreşte poziţia de grup financiar de top din sectorul de tehnologie din Europa Centrală și de Est şi Israel.

Fondat în 2012, Flashpoint este un grup financiar internaţional care administreză fonduri equity şi debt, investind în companii de software fondate de antreprenori din Europa Centrală şi de Est, Israel, Finlanda, Ţările Baltice, Armenia, Belarus, Rusia şi Ucraina. Flashpoint are o echipă formată din 16 profesionişti, având sedii în Israel, Ungaria, Polonia, Letonia şi Rusia. Grupul a investit deja în Europa, Israel şi Rusia, inclusiv în compania Shazam (achiziţionată de Apple), Chess.com, Guesty din Israel, Growbots şi Estimote în Poloia, BonusWay în Finlanda şi mulţi alţii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?