Un nou fintech isi va lansa operatiunile in Romania

21 ianuarie 2019

Startup-ul fintech Twisto, lider pe segmentul tranzacțiilor de tip “cumperi acum, plătești mai târziu” în Republica Cehă, își va lansa operațiunile în România, potrivit profit.ro. Compania ofera servicii de tip „instant online financing” pentru peste 300.000 de comercianti in Republica Ceha.

Fondat în 2013 la Praga, Twisto reprezintă o alternativă digitală la serviciile bancare. Contul de credit online pentru cumpărături și plăți al companiei permite plata amânată și plata la livrare, iar un parteneriat cu WireCard oferă clienților posibilitatea plății cu cardul și brățara electronică în magazine.

Compania a obținut, până în prezent, finanțări de 20,5 milioane de euro de la investitori precum ING Group, Uniqa (vezi comunicatul aici), ENERN și MITON, potrivit datelor Crunchbase.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?