[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Un nou fintech european primeste licenta e-money, cu drept de operare in toate tarile UE

23 iulie 2018

Licența primita de TransferGo din partea unei banci centrale, permite prestarea serviciilor de stocare in depozite și transfer de bani electronici și a altor servicii financiare în toate țările Uniunii Europene. Compania este activa pe piața din România din iunie 2015; pana in prezent, romanii au trimis prin transferGo peste 100 mil. euro.

TransferGo, companie de transferuri online internaționale rapide, anunță primirea licenței e-money de la Banca Lituaniei. Noua licență facilitează simplificarea și accelerarea transferurilor internaționale de bani, precum și transferul în timp real al banilor utilizând serviciile TransferGo.

Odată cu accesarea facilităților oferite de parteneriatul cu Banca Lituaniei, compania vizează noi căi de extindere a operațiunilor, cu accent pe dezvoltarea de servicii inovatoare. Licența acordă permisiunea de a utiliza bani electronici în Uniunea Europeană și oferă companiei un set mai larg de opțiuni operaționale, cum ar fi posibilitatea de stocare a banilor clienților în depozite.

“Obținerea licenței de monedă electronică deschide un nou capitol în dezvoltarea business-ului nostru și suntem încrezători că această colaborare ne va ajuta să accesăm noi căi de dezvoltare. Noua licență ne apropie și mai mult de obiectivul nostru principal, și anume acela de a facilita transferuri de bani cât mai rapide între clienți, dar și de a crea produse financiare competitive, aliniate la nevoile consumatorilor”, a declarat Daumantas Dvilinskas, CEO al TransferGo.

„Procesul de accesare a licenței a fost unul dintre cele mai importante obiective urmărite de companie anul acesta și se înscrie în strategia TransferGo de a investi în consolidarea afacerilor sale.”, potrivit comunicatului de presa.

TransferGo se va afla în continuare sub supravegherea Autorității de Servicii Financiare din Regatul Unit (UK) și va continua să utilizeze licența eliberată în UK pentru transferurile financiare internaționale. Licența de monedă electronică emisă de Banca Lituaniei acoperă mai multe opțiuni decât cea obținută în UK și permite dezvoltarea de noi produse, în paralel cu îmbunătățirea serviciilor deja disponibile.

Cu operațiuni în peste 47 de țări din întreaga lume și peste 1 miliard de euro transferați prin intermediul serviciilor proprii, TransferGo s-a poziționat drept unul dintre cei mai importanți jucători din Fintech-ul european precum și în segmentul de transferuri de bani online. De-a lungul timpului, compania a atras investiții de 17,8 milioane de euro cu scopul de a susține extinderea operațiunilor și diversificarea portofoliului de produse financiare.

Evoluția dinamică a afacerilor TransferGo a primit printre altele și recunoașterea oficială a „Premiilor Europas”, una dintre cele mai prestigioase competiții europene de tehnologie, organizată de publicația TechCrunch. Compania a fost nominalizată în luna iunie drept finalistă la categoria „Start-upul cu cea mai rapidă creștere” pe baza votului a peste 10.000 de specialiști din industria tehnologică.

TransferGo oferă servicii rapide şi la costuri mici, atât persoanelor fizice, cât şi companiilor. Serviciul online a câştigat încrederea a peste 650.000 de consumatori din întreaga lume, numărul acestora crescând lunar cu zeci de mii de noi clienți.

Din iunie 2015, de cand serviciul este operational si in tara noastra, si până în prezent, românii au trimis peste 100 de milioane de euro prin intermediul serviciilor TransferGo, numărul clienților crescând de la an la an. Valoarea medie a fiecărei tranzacții a fost de peste 420 de euro.

Compania a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri și în Vilnius, Berlin și Varșovia. Folosind sistemul TransferGo, migranții pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont în cont, care înseamnă că banii nu trebuie să părăsească țara: banii sunt transferați local-in local-out.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?