Un IFN si-a stabilit sa creasca incluziunea financiara in zonele rurale. Deocamdata introduce plata online a ratelor la credite, prin card.

17 februarie 2020

Patria Credit IFN, institutie specializată în finanțarea agricultorilor și a microîntreprinderilor, anunta introducerea facilitatii de plata online cu cardul a ratelor pentru clienții săi.

„Acest serviciu, unic în România în rândul instituțiilor financiar nebancare dedicate micilor antreprenori, este inclus în strategia de digitalizare a relației cu clienții pe care instituția și-a propus să o implementeze în prima jumătate a acestui an.”, potrivit comunicatului.


Această strategie face parte dintr-un proiect mai amplu de digitalizare a IFN-ului ce beneficiază de co-finanțare și sprijin din partea Fondului European pentru Europa de Sud – Est (EFSE).

Digitalizarea este un demers firesc în condițiile în care procentul persoanelor care au acces la internet, inclusiv în mediul rural, este in crestere. Plata ratelor online cu cardul ajută clienții să economisească timp și energie, pe care le pot dedica afacerii sau altor aspecte importante din viața lor. (…) Prin tot ceea ce facem avem în minte misiunea noastră de a accelera creșterea incluziunii financiare și sociale din zonele rurale.”, spune Raluca Andreica, Director General al Patria Credit.

Anul 2019 este cel de-al 6-lea an consecutiv în care rezultatele financiare ale Patria Credit IFN își mențin evoluția pozitivă, cu un profit estimat de 840.000 euro în 2019, „ceea ce relevă un interes în creștere pentru accesul la finanțare, în rândul micilor producători agricoli din România”, în a căror dezvoltare instituția se implică de peste 15 ani.

Plata on-line cu cardul direct din site-ul Patria Credit este realizată prin parteneriatul cu platforma Eu Plătesc. Mai multe detalii serviciu aici

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash