Un europarlamentar roman cere Comisiei Europene ajustarea de urgenta a legislatiei platformelor online

15 septembrie 2021

Europarlamentarul Eugen Tomac cere Comisiei Europene ajustarea de urgenţă a cadrului legislativ în domeniul economiei digitale. El afirmă că printre principalele probleme identificate se regăsesc funcţionarea platformelor online sub un statut juridic incert şi clasificarea greşită a lucrătorilor pe platformele online ca persoane care desfășoară o activitate independentă și nu ca angajați.

Iata ce scrie acesta pe pagina sa de facebook:

„Economia digitală se află în continuă dezvoltare și așa este firesc să fie. Acest domeniu s-a dezvoltat rapid pentru că oamenii au tot mai mare încredere în serviciile comandate online. Din nefericire, statele nu au reușit să țină pasul cu aceste transformări și se impun o serie de reglementări rapide care să le ofere drepturi și garanții reale tuturor lucrătorilor platformelor online.

Problemele principale, pe scurt, sunt funcționarea acestor platforme sub un statut juridic incert, cadrul legislativ nearmonizat la nivel de state membre, precum și clasificarea greșită a lucrătorilor pe platforme online ca persoane care desfășoară o activitate independentă și nu ca angajați.

De aceea, am cerut ieri Comisiei, la dezbaterea cu privire la acest subiect din plenul Parlamentului European, să ajusteze de urgență cadrul legislativ, astfel încât să oferim acestor oameni acces la protecție socială, condiții de muncă sănătoase și sigure, concediu de odihnă și drept la pensie clar reglementate. Este un domeniu în continuă expansiune pe care trebuie să îl ajutăm cu legi clare și garanții reale pentru cei care aleg să își desfășoare activitatea pe platformele online.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?