[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Un atacator a sustras criptomoneda Elrond (EGLD) de aprox. 113 mil. USD. Compania spune ca majoritatea fondurilor exploatate au fost recuperate integral.

9 iunie 2022

Maiar Exchange, un schimb descentralizat (DEX) originar din blockchain-ul Elrond, a fost temporar închis după ce un atacator a folosit și a sustras criptomonedă Elrond eGold ( EGLD ) în valoare de aproximativ 113 milioane USD, potrivit stiripesurse.

Luni cu câteva minute înainte de ora 12:00 UTC, cofondatorul și CEO-ul Elrond, Beniamin Mincu (foto), a scris pe Twitter că el și echipa sa „investigau un set de activități suspecte” pe bursa descentralizată de criptomonede Maiar, conform cointelegraph.com.

La scurt timp după, Maiar Exchange a fost închis, Mincu raportând că problema a fost identificată și că a fost implementată o „remediere de urgență”.

Într-un thread pe Twitter postat aproape 24 de ore mai târziu, în jurul orei 23:00 UTC, Mincu a spus că a fost identificat un bug potențial critic care a deschis „o zonă de exploatare pe care pur și simplu trebuia să o rezolvăm și să o atenuăm imediat”.

Activitățile suspecte au fost posibil identificate și explicate într-un thread de Twitter de către analistul pseudonim on-chain Foudres, care a dezvăluit că potențialul atacator a desfășurat un contract inteligent care le-a permis cumva să retragă peste 1,65 milioane EGLD.

Trei portofele au putut să retragă în mod misterios 800.000, 400.000 și, respectiv, 450.000 EGLD, care la prețurile actuale valorează în total aproape 113 milioane de dolari.

Atacatorii au reușit să vândă aproximativ 800.000 de EGLD, în valoare de aproximativ 54 de milioane de dolari, ceea ce a făcut ca prețul EGLD pe Maiar să scadă de la 76 de dolari la aproximativ 5 dolari. Restul criptografiei fie este încă păstrat în diverse portofele, a fost legat la USD Coin ( USDC ) și Ether ( ETH ), fie a fost vândut pe burse centralizate.

Pretul EGLD a scazut la 308 lei, nivel inregistrat in iunie 2021.

Filmul modului in care a fost identificata si solutionata problema in articolele publicate pe twitter de catre Beniamin Mincu, CEO-ul Elrond.

Beniamin prezinta o retrospectiva a ultimelor 24 de ore, cu stadiul actual si pasi urmatori: „Problema a fost identificata, solutia a fost implementata si planul de recuperare este complet functional.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?