[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

UK: 9 din 10 conturi vor fi legate la mobil din 2014 – transferurile intre conturi se vor face doar folosind numarul de telefon

11 martie 2014

Update: Reactia PayPal – PayM este departe de a fi revolutionar
PayPal, care este in afaceri de plati P2P de ceva timp, spune ca PayM este departe de a fi revolutionar si emite o declaratie in care se precizeaza urmatoarele: „Salutam inovatia in industria de plati, si sa auzim ca un serviciu pe care l-am oferit in ultimii 8 ani devine un standard in industrie este o veste mare. Pentru multi clienti PayPal, PayM nu va fi nimic nou, cu peste 18 de milioane de conturi de PayPal in Marea Britanie, utilizatorii au posibilitatea de a trimite bani prin intermediul telefoanelor mobile inca din 2006 „.

ooOOoo

Consiliul de Plati din Marea Britanie confirma ca testarea finala este in grafic astfel ca, in aprilie, va fi anuntata data lansarii PayM, serviciu care va lega fiecare cont curent de un numar de mobil. Inca de la momentul lansarii, 9 banci vor oferi acest serviciu iar alte 7 banci se vor adauga pana la sfarsitul acestui an astfel ca inca din 2014, 9 din 10 conturi vor fi legate de un numar de mobil.

UK Payments Council considera ca noua sa modalitate pentru consumatori de a plati in siguranta folosind doar un numar de telefon mobil este primul serviciu care are potentialul de a lega fiecare cont curent din Marea Britanie, cu un numar de mobil, potrivit unui comunicat de presa.

PayM va fi integrat în aplicatiile existente de mobile banking ale clientilor sau in aplicatiile de plata ca o modalitate suplimentara de a plati, ceea ce face posibil pentru a trimite și primi plati folosind doar un numar de telefon mobil. Cele 9 banci care vor oferi acest serviciu de la inceput, vor permite clientilor sa-si inregistreze numarul de telefon mobil si sa-si selecteze contul curent din care vor efectua si primi plati, inainte de lansarea efectiva.

De la lansarea in primavara acestui an, PayM va fi serviciul de plata cel mai amplu capabil sa transfere fonduri intre conturi bancare, fara a fi nevoie de coduri de sortare sau numere de conturi.

Adrian Kamellard, director executiv al Consiliului de plati, a declarat:
„Suntem cu totii obișnuiti cu ideea de un „update” pe mobil pentru a îmbunatati aplicatiile noastre – Paym este o actualizare pentru plati care înseamna ca puteti plati în siguranta folosind doar un numar de telefon mobil. Paym va face mai ușor de a plati unui prieten pentru bilete de cinema sau sa imparti nota de plata la restaurant.”

„Paym este un exemplu foarte bun de colaborare la nivel de industrie, care ofera beneficii tangibile pentru clientii. Serviciul are potentialul de a lega fiecare cont bancar în tara cu un numar de mobil – milioane de oameni vor fi capabili sa-l foloseasca în acest an și așteptam cu nerabdare extinderea PayM chiar mai departe, astfel încât toata lumea sa poata beneficia de acest nou, usor si sigur mod de a plati.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?