UK – 15.000 de persoane descarca zilnic o aplicatie bancara – 77% dintre clientii bancilor utilizeaza canalele alternative cel putin o data pe luna

15 iulie 2014

Adoptia banking-ului digital de catre britanici a atins masa critica. Valoarea platilor realizate de britanici prin intermediul platformelor de mobile banking si internet banking a ajuns la 1 mld. lire pe zi, potrivit studiului „It’s in our hands”, realizat de Asociatia Bancara din Marea Britanie.

Aplicatiile bancare pentru mobile si tablete au fost descarcate de peste 14,7 mil. de ori, in crestere cu 2,3 mil. fata de ianuarie a.c., la o rata ce se situeaza in jur de 15.000 „download”-uri pe zi. Aplicatiile dezvoltate de banci pentru telefoanele mobile s-au dovedit incredibil de populare, fiind foarte bine primite de catre piata, in prezent fiind folosite de 2,6 mil. de ori pe zi.

Platformele de mobile si internet banking sunt utilizate pentru a realiza tranzactii saptamanale de 6,6 mld. £, fata de 5,8 mld. £ cat se inregistra anul trecut. Peste 7 mil. de „log-in”-uri se inregistreaza zilnic pe platformele de internet banking.

„Stiti care este cea mai aglomerata sucursala a noastra din Marea Britanie? Este aplicatia noastra de mobil in trenul de 7.15 a.m. catre Paddington”, declara Ross McEvan, Chief Executive la RBS Group.
In jur de 167.000 de clienti RBS isi folosesc aplicatia de mobile banking intre 7 si 8 dimineata. Cea mai ocupata zi a fost 30 mai 2014 cand in aplicatia bancii s-au inregistrat 3,65 mil. de „log-in”-uri.

Aceasta tendinta de crestere rapida a utilizarii de aplicatii va continua. Potrivit Asociatiei Europene de Management Financiar, 60% dintre toate tranzactiile bancare vor fi realizate de pe terminale mobile in urmatorii trei ani iar bancile trebuie sa se adapteze la aceasta noua realitate.

Potrivit unui sondaj realizat de YouGov la comanda Asociatiei Bancare din Marea Britanie, in iunie 2014, 77% dintre clientii bancilor folosesc canalele alternative de tranzactionare, online banking sau mobile banking, de cel putin o data pe luna.

In 1728, The Royal Bank inventa overdraft-ul, una dintre cele mai importante inovatii bancare. In 1880, primul credit voucher – un precursor al cardului de credit – era introdus in Marea Britanie de catre Provident Clothing group. De asemenea, in 1967, Barclays instala primul ATM (cash dispenser) din lume in Einfield iar in 1972 Lloyds Bank „Cashpoint” lansa primul ATM online care utiliza carduri din plastic cu banda magnetica.. Revolutia digitala din sectorul bancar mentine si astazi Marea Britanie in pozitia de lider, atat in privinta inovatiei cat si a gradului de utilizare a noilor servicii digitale.

Pentru mai multe detalii accesati raportul „The way we bank now”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?