[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Turistii romani isi achita vacantele in rate cand pleaca in strainatate

6 aprilie 2017

O treime dintre românii care pleacă vara la mare în străinătate își achită vacanțele în tranșe, direct la turoperator, cei mai mulți dintre aceștia fiind familii cu copii. Până la 31 martie au cumpărat deja sejururi pentru vacanța de vară în afara țării, prin programele Early Booking, aproape jumătate dintre turiștii români, potrivit unui studiu al Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România.

Din datele agenției se poate estima că aproximativ 45% dintre turiștii care aleg sejururi pentru vara acestui an și-au achiziționat deja pachetele de vacanță în primele perioade de reduceri Early Booking, adică până la 31 martie. Procentul a crescut considerabil în ultimii 5 ani, iar asta se datorează, pe de o parte, faptului ca touroperatorii se întrec în lansarea ofertelor First Minute și Early Booking foarte devreme.

„Practic, nici nu se încheie bine sezonul de vară că la 1 octombrie deja se lansează programele de sejur pentru vara anului următor. Beneficiind de reduceri consistente și ajungând astfel să plătească la jumătate contravaloarea unui sejur charter, românii au devenit tot mai interesați să-și rezerve din timp vacanța cea mai importantă din an”, declară Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Vacanțele pot fi achitate în mai multe tranșe, cu un avans ce variază între 25 euro/persoană în perioada First Minute (până la 31 decembrie) și nu depășește 30% în perioadele de Early Booking (de regulă, până la 31 martie). Restul contravalorii pachetului poate fi achitat în câte tranșe dorește turistul, până la maximum 21 zile înainte de călătorie.

Din datele Christian Tour, se poate spune că 30% dintre turiști își plătesc vacanța în rate.
„Practic este vorba de un sistem similar ratelor, direct la touroperator, fără dobândă. Opțiunea de a achita în tranșe este de obicei aleasă de către familii, acestea rezervând pachete mai costisitoare pentru doi adulți și doi copii, de exemplu, și fiind astfel avantajate de posibilitatea achitării în mai multe tranșe”, a mai spus Marius Pandel.

Perioada de reduceri Early Booking continuă și în luna aprilie, existând hoteluri cu discounturi de până la 35-40% din tariful integral în sezon.
„Până la începerea efectivă a sezonului pe toate destinațiile touroperate anul acesta, adică 1 iunie, ne așteptăm ca aproximativ 55-60% dintre turiștii amatori ai sezonului estival să-și fi rezervat deja o vacanță”, a mai completat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Christian Tour a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro. Cu o istorie de 20 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 31 de agenții proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova, rămânând în continuare cel mai mare turoperator pe vacanțe de tip charter din România și lider de piață pentru numărul de turiști care au ales să călătorească cu acesta.

Sursa: profit.ro

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?