Tribunalul Bucuresti aproba divizarea partiala a Netopia Payments, care intra astfel intr-o noua etapa de dezvoltare strategica la nivel de grup

17 mai 2021

NETOPIA Payments, lider pe piața locală în soluții de plată digitale și marketing digital, a primit în data de 12 mai a.c. aprobarea Tribunalului București pentru divizarea parțială. Astfel, compania transferă liniile de business de facilitare plăți, respectiv cea de marketing digital prin SMS, către alte două noi companii din grup, NETOPIA Financial Services S.R.L. și WEB2SMS S.R.L.

„Demersul de reorganizare reprezintă o etapă importantă dintr-un amplu proces de dezvoltare strategică pe termen lung în sectorul serviciilor financiare și conexe acestora, precum și lansarea unor noi linii de business care promovează soluții tehnologice inovatoare,” potrivit comunicatului de presa.


„Reorganizarea grupului a început în anul 2020 și continuă cu procesul de autorizare la BNR ca instituție de plată a NETOPIA Financial Services S.R.L. Consolidarea grupului sub umbrela NETOPIA Holding este un pas important în viziunea de business a celor doi fondatori, Antonio Eram și Felix Crișan,” precizeaza compania.    

„Activitățile desfășurate de NETOPIA au devenit din ce în ce mai complexe datorită diversității de servicii pe care le oferim. Avem noi oportunități de business, de aceea urmărim să construim o structură eficientă care ne va permite să fim mai supli în alocarea resurselor interne și să ne concentrăm pe inovație și noi parteneriate. În perioada următoare, ne vom axa pe cooptarea unor investitori strategici și vom continua să investim în idei, echipe și proiecte în care există pasiune și viziune”, au declarat fondatorii grupului NETOPIA.

Finalizarea cu succes a proiectului de divizare NETOPIA Payments este un prim pas dintr-un proces complex de reorganizare. Ne bucurăm să avem alături o echipă de profesioniști pasionați și dornici să construiască împreună cu noi, care înțeleg foarte bine nevoile noastre de business și unde ne dorim să ajungem”, a declarat Antonio Eram, fondator și CEO al grupului.

___________

NETOPIA Payments spune ca este lider pe piața locală a procesărilor de plăți digitale. Compania a fost înființată în anul 2003 si a ajuns, in prezent, la circa 30.000 de comercianţi care folosesc serviciile şi soluţiile NETOPIA Payments: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare sau prin SMS.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?