Trei proiecte din Romania selectate in finala competitiei Open Banking Hackathon – Ediţia CEE Online, care incepe astazi

17 septembrie 2020

Echipele si-au primit „swag-pack-urile”. Competitia poate incepe.

Organizatorii Open Banking Hackathon – editia CEE, au selectat 12 echipe, dintr-un total de 40 inscrise in competitie. Echipele selectionate in finala provin din sapte tari: Bulgaria, Croatia, Grecia, Polonia, Republica Ceha, Romania si Ungaria.

Trei dintre proiectele calificate in finala sunt din Romania. Este vorba despre Clever Mind, spevialk si STONKS.

Editia regionala a Open Banking Hackathon-ului se desfasoara exclusiv online in perioada 17-20 septembrie.

Având ca principali parteneri Google și Asseco SEE, evenimentul este susținut și de bănci importante precum Banca Comercială Română (parte a Erste Group), Alpha Bank, Raiffeisen Bank International, First Bank și Banca Națională a României.

Firma internațională de avocatură CMS, compania de consultanta Ernst & Young si compania ce ofera solutii pentru tramsformare digitala – FintechOS, sunt de asemenea parteneri ai evenimentului.

În plus, cinci programe de accelerare a startup-urilor din România, Austria, Ungaria și Bulgaria (InnovX, Techcelerator, Elevator Lab, OTP Lab și Eleven) sunt angajate să susțină evenimentul și să îndrume echipele din hackathonul de 4 zile pentru a dezvolta o aplicație de produs (Minimum Viable Product app), pe baza ideilor lor.

Agenda evenimentului poate fi consultata aici

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?