[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Trei proiecte din Romania selectate in finala competitiei Open Banking Hackathon – Ediţia CEE Online, care incepe astazi

17 septembrie 2020

Echipele si-au primit „swag-pack-urile”. Competitia poate incepe.

Organizatorii Open Banking Hackathon – editia CEE, au selectat 12 echipe, dintr-un total de 40 inscrise in competitie. Echipele selectionate in finala provin din sapte tari: Bulgaria, Croatia, Grecia, Polonia, Republica Ceha, Romania si Ungaria.


Trei dintre proiectele calificate in finala sunt din Romania. Este vorba despre Clever Mind, spevialk si STONKS.

Editia regionala a Open Banking Hackathon-ului se desfasoara exclusiv online in perioada 17-20 septembrie.

Având ca principali parteneri Google și Asseco SEE, evenimentul este susținut și de bănci importante precum Banca Comercială Română (parte a Erste Group), Alpha Bank, Raiffeisen Bank International, First Bank și Banca Națională a României.

Firma internațională de avocatură CMS, compania de consultanta Ernst & Young si compania ce ofera solutii pentru tramsformare digitala – FintechOS, sunt de asemenea parteneri ai evenimentului.

În plus, cinci programe de accelerare a startup-urilor din România, Austria, Ungaria și Bulgaria (InnovX, Techcelerator, Elevator Lab, OTP Lab și Eleven) sunt angajate să susțină evenimentul și să îndrume echipele din hackathonul de 4 zile pentru a dezvolta o aplicație de produs (Minimum Viable Product app), pe baza ideilor lor.

Agenda evenimentului poate fi consultata aici

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?