[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Tranzitia catre plati contactless mobile in Europa: cel putin un card Visa din 10 este contactless

24 februarie 2014

Platile contactless Visa sunt disponibile in de doua ori mai multe tari europene fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu aproape 80 milioane carduri contactless si 1,3 milioane terminale Visa, potrivit Visa Europe. De asemenea, in ultimele 12 luni, s-a inregistrat o crestere de 100% a numarului de comercianti care au adoptat terminale mPOS pentru carduri cu cip si PIN, depasind astfel cifra totala de 30.000 de comercianti pe 18 piete.

Ca efect, numarul serviciilor de plati mobile oferite de Visa in colaborare cu partenerii sai in Europa s-a dublat in ultimele 12 luni. Platile mobile sunt acum disponibile la nivel national pe mai multe piete europene, Visa incheind in acest sens o serie de parteneriate cu jucatori din domeniul telefoniei mobile si al industriei platilor.

Printre principalele evenimente din ultimele 12 luni se numara:
• Confirmarea lansarii in Spania a celui mai amplu serviciu comercial de plati contactless mobile din Europa, prin Caixabank, Vodafone, Orange si Telefonica;
• Lansarea cu succes a aplicatiei de plati mobile SmartPass de catre Vodafone – primul serviciu pentru platforma sa mWallet – in Spania si Germania, urmand ca din primavara anului 2014 sa se lanseze si in Marea Britanie si Olanda;
• Lansarea Orange Cash avec Visa in Franta, oferind clientilor Orange posibilitatea de a efectua plati contactless mobile;
• Milioane de utilizatori de carduri de credit in Turcia beneficiaza de acces la platile NFC datorita colaborarii dintre Visa Europe, Garanti Bank si Turkcell;
• Un nou parteneriat cu Telecom Italia care va permite lansarea de noi servicii de plati mobile pe piata italiana, pe parcursul acestui an.

Mary Carol Harris, Director Plati Mobile pentru Visa Europe, a declarat: „Astazi, consumatorii din Europa au acces la o gama larga de servicii mobile. Am colaborat impreuna cu un grup exceptional de parteneri pentru a dubla prezenta serviciilor de plati mobile in Europa. Vedem deja amploarea pe care au luat-o serviciile de plati mobile in Marea Britanie, de exemplu Visa Personal Payments unde avem 2,7 milioane de utilizatori activi din grupul RBS. Platile mobile nu pot fi facilitate de o singura companie: trebuie sa existe o tehnologie si capacitatea de a o implementa. Suntem in centrul noului ecosistem, ajutandu-ne partenerii sa dea viata platilor mobile.”

Christian Wirtz, Director mCommerce al Grupului Vodafone, a declarat: „Am lansat cu succes in Germania si Spania aplicatia de plati mobile Vodafone Smartpass, primul serviciu pentru platforma mWallet, si vom continua implementarea ei in Marea Britanie si Olanda incepand din aceasta primavara. Suntem entuziasmati de amploarea platilor mobile in Europa si asteptam cu nerabdare sa vedem ce ne rezerva pe viitor parteneriatul cu Visa prin care vrem sa punem serviciile de plati mobile la dispozitia clientilor nostri. ”

In Europa, exista 500 milioane de carduri Visa si 1 euro din fiecare 6,5 euro cheltuiti este pe un card Visa. In anul financiar incheiat in septembrie 2013, sumele totale cheltuite pe carduri Visa au insumat 2.000 de miliarde de euro, in timp ce cheltuielile efectuate la POS au crescut cu 8,5%, la 1.400 miliarde de euro. Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa au continuat sa creasca (20% fata de anul anterior) si s-au situat la 240 miliarde de euro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?