Tranzactii contactless la ATM-urile BRD, de astazi

15 septembrie 2021

Începând de azi, ATM-urile BRD cu funcție contactless permit realizarea de tranzacții prin simpla apropiere de bancomat a cardurilor fizice emise de BRD (Mastercard sau VISA), sau a dispozitivelor mobile (telefoane sau ceasuri inteligente) pe care sunt înrolate cardurile Mastercard BRD în aplicații de tip portofel digital Apple Pay sau Google Pay.

Pot fi realizate contactless retrageri de numerar, interogări ale soldului, obținerea unui mini extras de cont, plata facturilor si reîncarcarea cartelelor prepay.


Funcționalitatea este disponibilă și pentru cardurile emise de alte bănci, dacă băncile emitente permit realizarea de tranzacții contactless la automatele din rețelele altor bănci.

Retragerea de numerar contactless de la ATM a fost introdusa in premiera de catre Banca Transilvania in iulie 2019. In august 2020, facilitatea a fost implementata pentru clienti si de catre ING Bank.

___________

BRD – Groupe Société Générale operează o reţea de 530 de unități. Banca are un portofoliu de aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30,000 POS și aproape 1,400 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie 2021, de 64,8 miliarde RON.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?