[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Transformarea digitala in industria bancara din Romania: obiective mari, dar resurse putine

10 octombrie 2016

Obiectivul multor banci din Romania, sustinut si de ARB, este ca – in perspectiva – toate procesele sa devina digitale insa investitiile sunt deocamdata mici si piedicile mari. Faptul ca bancile nu pot verifica la Evidenta Populatiei validitatea unui buletin anuleaza mult din beneficiile transformarii digitale.

„Transformarea digitala reprezinta din pacate doar 15%, in medie, din bugetele bancilor, asa ca este foarte important sa folosim (acesti bani, n.r.) in cel mai bun mod posibil, pentru ca 85% din buget este folosit pentru partea operationala si pentru implementarea schimbarilor obligatorii, tot mai multe in ultima perioada”, a declarat Pietro Lanza, Global Sales & Marketing Manager in cadrul Euronovate.

Toate initiativele de digitalizare a fluxurilor operationale sunt doar pe jumatate eificiente cata vreme bancile nu pot verifica in baza de date a Evidentei Populatiei daca clientul care se prezinta in fata functionarului bancar are un buletin valid sau este o copie foarte reusita. Valentin Vancea, COO al Bancii Carpatica, considera ca un parteneriat cu Evidenta Populatiei ar ajuta foarte mult la reducerea fraudelor, in special pe zona de credite de consum persoane fizice, unde exista in continuare retele profesioniste, specializate in astfel de infractiuni.

Sursa: wall-street

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?