[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Transferul instant de bani de pe cardurile Revolut catre alte carduri bancare a adus aplicatiei Volt 10.000 de utilizatori, in noua luni

15 septembrie 2020

Mai bine de jumătate dintre cardurile înregistrate în aplicația Volt sunt emise de Revolut. Opțiunea care a trimis peste 10.000 de utilizatori Revolut în aplicația românească Volt este transferul instant de pe Revolut pe cardul bancar.

Imaginează-ți că tocmai ai făcut top-up pe Revolut dar, dintr-un motiv oarecare, ai nevoie să îți transferi banii înapoi pe cardul bancar. Ce faci? Revolut nu oferă posibilitatea transferului instant decât către alte carduri Revolut. Asta înseamnă că va trebui să aștepți până la 1-2 zile pentru ca banii tăi să ajungă pe cardul bancar, bineînțeles după ce introduci în aplicație IBAN-ul plus alte informații necesare pentru realizarea transferului.

„Volt rezolvă simplu aceste situații, oferind utilizatorilor opțiunea de a transfera bani între cardurile Revolut și cele bancare în doar câteva secunde,” potrivit companiei.

“Urmărim și apreciem evoluția Revolut, în special în ceea ce privește partea de user experience, dar am identificat o nevoie pe care Revolut nu o acoperă, mai exact transferul de bani instant din Revolut în afară, către orice alt cont din România. Și am valorificat-o în Volt. Astfel, am reușit să punem la dispoziția utilizatorilor Revolut cel mai rapid transfer de bani între carduri din România, transfer care durează mai puțin de 5 secunde”, explică Radu Ciorbă, fondatorul Volt.

Pentru a realiza un transfer instant de pe Revolut pe cardul bancar, este nevoie, în primul rând, de un card Revolut cu BIN românesc. Dacă utilizatorul are un card cu BIN străin, atunci poate folosi în Volt un card virtual emis după 1 octombrie 2019. Acesta se creează în aplicația Revolut, din pagina My Cards. Primul card virtual este gratuit și nu înlocuiește cardul fizic deja emis, ci îl dublează, contul cu bani rămânând același.

Următorul pas este adăugarea cardului Revolut, fie el virtual sau fizic, în aplicația Volt. Procesul de validare și adăugare a unui card Revolut în Volt este același în ambele cazuri. Odată realizată procedura, utilizatorul poate efectua transferuri instante între Revolut și orice card bancar, via Volt.

“La fel ca și Revolut, îi avem ca și clienți pe early adopters, deci, fie că vrem, fie că nu, ne adresăm aceleiași baze de clienți. De aici și numărul mare de carduri Revolut înrolate în Volt. Practic, oamenii au descoperit Revolut, mai întâi, și apoi au început să adopte Volt pentru caracteristica de transfer instant de bani către alte carduri care încă le lipsea”, adaugă Radu Ciorbă, fondatorul Volt.

###

Volt este prima aplicație 100% românească de transfer de bani în sistem Peer-2-Peer, un fintech lansat în 2017 de către Volt Finance, în parteneriat cu Visa, Mastercard și Libra Internet Bank. Volt permite transferuri de bani instante dintr-un cont în altul, chiar și între bănci diferite, la orice oră din zi si din noapte.

„Este ca o aplicație de chatting, doar că în loc să trimiti gif-uri și emoticoane, trimiți bani. De la lansarea aplicației și până acum, prin Volt s-au transferat în total peste 20.000.000 lei,” precizeaza compania.

Transferurile prin “Volt – Transfer Bani Instant” sunt posibile atât cu cardurile Mastercard, cât și cu cele Visa. Aplicația este disponibilă atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru iOS.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?