[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

TransferGo raporteaza in aprilie cresterea cu 50% a volumelor de tranzactii pentru Romania, comparativ cu aceeasi perioada din 2019

13 mai 2020

TransferGo, compania de transferuri online internaționale rapide, a înregistrat în luna aprilie cel mai mare număr de activări direct din aplicație, atât în sistemul de operare Android, cat și în IOS (Apple) și peste 60% grad de utilizare a aplicației.

În România, aplicația este folosită în proporție de peste 80%, in special pe coridorul Marea Britanie – România. În cazul țărilor nordice, transferurile s-au dublat în primele patru luni față de aceeași perioadă a anului trecut.

Creșterea  volumelor de tranzacții este cu 50% mai mare ca în aceeași perioadă a anului trecut la nivel general de business pentru Romania. Volumele pentru toate  coridoarele către România cresc considerabil și acest lucru este vizibil și în evoluția celorlalte coridoare către celelalte țări cu migrație importantă: Ukraina, Turcia.

TransferGo este singura companie pan-europeană de transfer de bani care poate garanta că fondurile clienților vor ajunge la destinație în 30 de minute și este preferată de emigranții care trimit bani acasă la familiile lor și nu vor să apeleze  la procedurile birocratice ale băncilor și să plătească taxele impuse de acestea pentru procesarea plăților în alte țări și valute.

Observăm o creștere rapidă a volumului și numărului de remitențe pe relația cu România. Această evoluție confirmă că cererea pentru aplicații simple, cu costuri transparente, precum cele oferite de TransferGO, au de câștigat în contextul economic actual, caracterizat de izolare socială. Mai mult ca oricând, migrații care nu se mai pot întoarce la familiile lor, trimit bani acasă celor dragi. Imaginea publică a migraților, în special a celor din România, s-a ameliorat semnificativ în ultimul timp în Marea Britanie datorită contribuției lor în sectoare cheie ale economiei britanice precum agricultura și serviciile sociale.”, afirmă Daumantas Dvilinskas, CEO și fondator TransferGO.

În 2019, la nivel global, TransferGo a înregistrat transferuri de un miliard de lire (circa 1,2 miliarde euro) și dublarea numărului de clienți, până la 1,8 milioane. Peste jumătate de milion de  transferuri au fost operate către România prin intermediul companiei în 2019, 80 % prin intermediul aplicației mobile.

TransferGo oferă servicii rapide și la costuri mici, sau chiar fără costuri pentru transferurile făcute prin serviciul TransferGO FREE, atât persoanelor fizice, cât și companiilor. La nivel global, compania operează în 55 de țări. Piața globală a remitențelor a depășit 500 de miliarde de euro in 2018, potrivit Băncii Mondiale.

Folosind sistemul TransferGo, migranții pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont în cont, care înseamnă că banii nu trebuie să părăsească țara: banii sunt transferați local-in local-out.

Compania TransferGo a fost infiintata in 2012, de patru fondatori de origine lituaniană, si este activa pe piața din România din iunie 2015.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?