TransferGo primeste o finantare de 4 milioane de lire sterline de la Silicon Valley Bank

24 noiembrie 2020

Finanțarea va fi cu precădere orientată către dezvoltarea serviciului de plăți în timp real și a modelului  local-in local-out, care permite celor 2,5 milioane de clienți din întreaga lume să trimită bani peste hotare în doar câteva secunde, scrie startupcafe.ro.

Expertiza financiară și îndrumarea Silicon Valley Bank vor permite TransferGo să implementeze un program de transformare accelerată a plăților digitale.

„Transferurile de bani se dovedesc a fi un pilon principal al incluziunii financiare, chiar și în contextul unei pandemii, astfel că parteneriatul încheiat demonstrează că TransferGo și SVB își asumă angajamentul de a oferi serviciile lor milioanelor de imigranți care vor să trimită bani acasă – rapid, în siguranță și cu costuri reduse”, explică reprenzentanţii platformei.

TransferGo a înregistrat o creștere de peste 117% a transferurilor de bani transfrontaliere în coridoarele sale de transfer, în ultimul an fiscal.

De asemenea, TransferGo a semnat de curând un parteneriat cu VISA , pentru a permite transferuri pe card la nivel mondial. 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?