TransferGO lanseaza serviciul de transferuri locale in Romania, in timp real

21 noiembrie 2019

Din luna noiembrie TransferGo oferă clienților din România posibilitatea de a transfera instantaneu bani între toate cardurile emise în țară.

„Serviciul este gratuit și permite clienților TransferGo să trimită bani atât altor clienți TransferGO cât și rudelor sau prietenilor care nu au încă instalată aplicația, fiind necesar doar un telefon cu conexiune la internet.”, potrivit comunicatului de presa.


Aplicația permite utilizatorilor atât să ceară bani cât și trimită bani.

Serviciul local de transferuri in timp real este lansat pentru piața românească in varianta beta „după ce TransferGo a devenit serviciul de transferuri preferat al românilor din Marea Britanie și alte țări occidentale de a trimite bani acasă”, mai precizeaza compania.

Transferurile din România și către țara noastră reprezintă circa 20% din numărul total de transferuri realizate de clienții TransferGo la nivel global.

„Timpul este cea mai valoroasă resursă pentru clienții noștri, iar cu noua ofertă de transferuri locale în timp real, reducem timpii de așteptare aproape de 0. Această facilitate destinată pieței locale vine în completarea serviciilor de transferuri rapide și gratuite care au convins peste un milion de români să ne folosească serviciile pentru a trimite bani din străinătate către casă. Serviciul local de transferuri in timp real TransferGo este ideal pentru plățile rapide între prieteni, membrii familiei și cunoscuți pentru că este sigur, rapid și simplu”, a declarat Marius Nedelcu, Director de Brand Marketing& Market Expansion, TransferGo.

8 din 10 români trimit sau primesc bani prin aplicații mobile de transferuri

Un sondaj recent comandat de TransferGO și realizat de MKOR Consulting arată că 8 din 10 români trimit sau primesc bani prin aplicații mobile de transferuri, iar cea mai mare parte a tranzacțiilor (86%) se realizează între membrii familiei.  Sondajul mai relevă faptul că cel puțin 1 din 3 români transferă bani foarte des pentru a cumpăra produse online (transfer direct în cont) sau pentru a-și plăti cheltuielile curente și că o treime din respondenți transferă între 101 și 250 de lei in timp ce un sfert transferă mai puțin de 50 de lei.

Tinerii bărbați, aparținând generației Millenials sau Generației X (cu vârsta medie de 35 de ani) sunt cei mai entuziaști utilizatori ai aplicațiilor de transferuri de bani. Potrivit studiului citat, ei au venituri medii de peste 3.500 lei pe lună.

Cea mai folosită metodă de a trimite bani prietenilor și familiei este transferul in contul bancar (prin internet sau prin aplicație de smartphone), cu 75%, urmat de depunerea de bani la bancă (34% din respondenți) și plata în numerar.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ la nivel național, de 600 de respondenți. Nivelul de încredere de 95%, eroare +/-4.

TransferGo oferă transfer de bani la nivel internațional între 48 de țări din întreaga lume. Folosind sistemul TransferGo, migrații pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont în cont, care înseamnă că banii nu trebuie să părăsească țara: banii sunt transferați local-in local-out.

TransferGo este activ pe piața din România din iunie 2015, iar în 2019 a atins peste  un milion  jumatate de utilizatori.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash