TransferGo: Circa 90% dintre românii din diaspora trimit bani folosind mobilul, direct din aplicatie

10 iunie 2021

90% dintre românii din diaspora care trimit bani cu TransferGo preferă să transfere de pe smartphone direct din aplicația mobilă, restul de 10% alegând transferul de bani prin intermediul website-ului propriu.

În ultimii trei ani utilizarea aplicației mobile TransferGo a crescut cu aproximativ 40 puncte procentuale în rândul românilor din diaspora. Astfel, în 2020, gradul de utilizare a aplicației de către românii de peste hotare comparativ cu platforma web era de 80%, față de 2018, când se afla la 53% şi faţă de 4% în 2016.


Oficialii companiei arată că peste 70% dintre noii utilizatori înregistrați în primul trimestru al acestui an preferă să transfere bani prin intermediul aplicației, în timp ce aproape 30% folosesc platforma web. În ceea ce privește sistemele de operare, mai mult de 60% dintre utilizatorii înregistrați în 2021 folosesc dispozitive care rulează pe Android.

Utilizatorii aplicației mobile manifestă o tendință de fidelitate de două ori mai mare în comparație cu cei care folosesc serviciul prin intermediul website-ului, mai precizează oficialii companiei.

Faptul că am atins o utilizare aproape integrală a serviciului nostru în mediul mobile este fără doar şi poate rezultatul mai multor factori care s-au manifestat concomitent în ultimul an. Pe de o parte este avansul tehnologic continuu pe care sectorul de smartphone-uri, tehnologii şi aplicaţii mobile îl înregistrează, iar pe de altă parte credem că a contribuit considerabil şi atenţia pe care o acordăm optimizării aplicaţii noastre mobile, pornind mereu de la feedbackul primit de la utilizatorii noştri,“ a explicat Marius Nedelcu, chief marketing officer la TransferGo.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Constantin Rotariu – cofondator & COO Bitcoin Romania

In prezent, fiind o piata cu o volatilitate foarte mare, cu multi traderi sezonieri care incearca sa profite de aceasta volatilitate, volumul a crescut mult. Sunt zeci de milioane de euro pe luna tranzactionati prin Bitcoin Romania, pe toate produsele noastre, pe platforma online si prin ATM-uri. S-a dovedit ca bitcoin este un activ de stocare pe termen lung iar cei care au facut profitul cel mai mare sunt cei care au avut rabdare, de la trei ani in sus.

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?