Tot mai multi oameni isi propun o „detoxifiere digitala”: aproape 1 din 2 utilizatori isi doreste schimbarea stilului de viata online in 2020

8 ianuarie 2020

Pentru lista obiectivelor din acest an, europenii isi propun reducerea timpului petrecut în fața ecranului (29,1%) si să nu mai adoarmă cu smartphone-ul lângă pernă (18,3%) si să șteargă „prietenii” de pe Facebook pe care nu i-au întâlnit niciodată personal (11,2%).

Un nou sondaj realizat de Kaspersky a arătat că 42,3% ar face o „rezoluție” digitală de Anul Nou pentru 2020, mai degrabă decât una tradițională, de tipul „să slăbesc”, „să trăiesc sănătos”. Cercetarea Kaspersky a arătat că oamenii vor să aibă standarde mai ridicate în ceea ce privește comportamentul în mediul online, propunându-și, pentru prima dată, obiective precum utilizarea unor parole mai bune și reducerea nivelului de stres cibernetic.

„Rezoluțiile” digitale sunt promisiunile pe care vi le faceți, de a vă proteja confidențialitatea datelor personale în mediul digital în 2020. Studiul realizat a arătat că există multe domenii pe care oamenii doresc să le îmbunătățească – reducerea timpului petrecut în fața ecranului este pe lista a 29,1% dintre respondenți în anul următor, în timp ce 18,3% dintre utilizatori își propun să nu mai adoarmă cu smartphone-ul lângă pernă. Acest lucru arată că „detox-ul” digital este în creștere. Un sfert dintre respondenți au ales ca obiectiv să facă mai des backup și să își curețe desktop-ul periodic, iar 11,2% vor să șteargă „prietenii” de pe Facebook pe care nu i-au întâlnit niciodată personal. Se pare că tendința pentru 2020 este un stil de viață online mai chibzuit.

David Emm, Principal Security Researcher la Kaspersky, oferă următoarele sfaturi despre cum să vă schimbați în bine viața digitală, în 2020: „Incurajăm pe toată lumea să-și provoace prietenii și persoanele dragi să facă „rezoluții” digitale pentru a avea grijă de securitatea lor online și să urmeze acești pași pentru păstrarea informațiilor private în mediul digital:

  1. Securizați toate dispozitivele pe care le utilizați pentru tranzacții online – servicii bancare, cumpărături, conturi de socializare – prin aplicarea la timp a patch-urilor și a soluțiilor pentru securitatea Internetului.
  2. Utilizați o parolă complexă și unică pentru fiecare dintre conturile online.
  3. Examinați cu atenție setările de confidențialitate și securitate și limitați ceea ce poate fi văzut și partajat.
  4. Dezactivați aplicațiile și funcțiile pe care nu le folosiți.
  5. Dezactivați serviciile de urmărire și de localizare și ștergeți cookie-urile cu regularitate.
  6. Verificați-vă adresa de e-mail pe servicii precum “Have I Been Pwned” pentru a vedea dacă v-a fost compromis vreun cont digital.”

Metodologia de cercetare

Un sondaj online efectuat pe 2.000 de adulți europeni cu vârste de peste 18 ani și cote reprezentative la nivel național pentru gen, vârstă și regiune, realizat de agenția independentă de cercetare de piață, Arlington Research, în decembrie 2019.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash