Topul celor mai mari comisioane bancare la retragere de la bancomat – BCR este cea mai scumpa banca

18 septembrie 2015

Bancile percep comisioane de pana la 0,25% din suma retrasa daca tranzactia se face la bancomatul institutiei de credit care a emis cardul, insa pentru retragerile pe care clientii le fac la ATM-urile altei banci, comisionul poate sa ajunga si la 1% plus o suma fixa.

Nici simpla ope­ra­tiune de afisare a soldului pe ecranul bancomatelor nu a scapat necomisionata de banci, in unele cazuri taxa pentru interogarea soldului la propriul bancomat ajungând chiar si la 50 de bani.

Patru dintre cele mai mari banci (BRD, Banca Transilvania, ING si Volksbank) nu taxeaza clientii care isi verifica soldul la ecranul ATM-urilor din reteaua proprie. De altfel si BCR a promis ca va intra pe lista bancilor care nu percep comisioane pentru retragerea numerarului de la ATM-urile proprii, dar si pe lista celor care au comisioane zero pentru interogarea soldului, incepand cu 1 octombrie.

tabel comisioane ATM

Sursa: ZF

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash