Topul celor mai mari comisioane bancare la retragere de la bancomat – BCR este cea mai scumpa banca

18 septembrie 2015

Bancile percep comisioane de pana la 0,25% din suma retrasa daca tranzactia se face la bancomatul institutiei de credit care a emis cardul, insa pentru retragerile pe care clientii le fac la ATM-urile altei banci, comisionul poate sa ajunga si la 1% plus o suma fixa.

Nici simpla ope­ra­tiune de afisare a soldului pe ecranul bancomatelor nu a scapat necomisionata de banci, in unele cazuri taxa pentru interogarea soldului la propriul bancomat ajungând chiar si la 50 de bani.


Patru dintre cele mai mari banci (BRD, Banca Transilvania, ING si Volksbank) nu taxeaza clientii care isi verifica soldul la ecranul ATM-urilor din reteaua proprie. De altfel si BCR a promis ca va intra pe lista bancilor care nu percep comisioane pentru retragerea numerarului de la ATM-urile proprii, dar si pe lista celor care au comisioane zero pentru interogarea soldului, incepand cu 1 octombrie.

tabel comisioane ATM

Sursa: ZF

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?