[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

TOKEN lansează în România prima casă de marcat self-service destinată benzinăriilor și oferă opțiunea de plată direct la pompă

12 decembrie 2023

Terminalul de plată outdoor (OPT) Beko-RO1000 permite plăți contactless neasistate, integrarea cu carduri de flotă și cu 32 de protocoale diferite de pompare. Terminalul de plăți neasistate a fost testat cu succes în 12.000 de benzinării din Turcia, pe parcursul unui singur an.

Token Financial Technologies (TOKEN), principalul furnizor de soluții de plăți digitale din Turcia, lansează în România terminalul de plăți neasistate Beko-RO1000, prima casă de marcat integrată destinată benzinăriilor. Dispozitivul încorporează tehnologia Android 9 și permite plăți contactless neasistate, direct la pompă, integrarea cu carduri de flotă, precum și cu 32 de protocoale diferite de pompare.


Beko-RO1000 face parte din portofoliul OderoPOS de terminale pentru plăți cu cardul, care, alături de OderoPAY, platformă de plăți online, este una dintre cele mai noi soluții de tehnologie financiară operaționalizate de TOKEN în România, sub brandul Odero. Compania este prezentă în piața locală de la începutul anului, unde a investit, până în prezent, aproximativ 7 milioane de euro.

România este prima subsidiară TOKEN din afara Turciei.

La nivel global, apetența consumatorilor pentru opțiunile self-service este evidentă, comportamentul de consum al acestora fiind influențat radical, în ultimii ani, de obiceiurile adoptate în pandemie, dar și de conveniență. Casele de marcat neasistate sunt pe cale să devină normă în retailul fizic inclusiv în România, unde tendința de autoservire a utilizatorilor și nevoia comercianților de a găsi soluții de eficientizare a costurilor vor schimba o varietate de industrii. Lansăm, în acest context, terminalul Beko-RO1000, prima casă de marcat cu sistem de operare Android din România, produs de serie, special creată pentru plăți directe la pompă și avizată ca atare la noi în țară, reprezentând o nouă direcție generatoare de venituri pentru retaileri”, spune Dan Mașut, General Manager al Token Financial Technologies România.

Ce spune compania despre noul terminal

Noul terminal de plăți outdoor (OPT) este un dispozitiv de tip all-in-one, conceput pentru a facilita plățile în regim self-service nesupravegheate sau automate. Are un „design intuitiv și prietenos” pentru utilizator, acceptă diverse metode de plată (card bancar, cip, contactless, prin Google Pay și Apple Pay) și emite bonul fiscal și chitanța de card aferente tranzacției.

Cu utilizare extinsă în benzinării, dar și în parcări, spălătorii auto și alte medii retail, ospitalitate și transport, Beko-RO1000 „are un preț competitiv” și „oferă comercianților un avantaj semnificativ în acceptarea plăților 24/7, contribuind, simultan, la reducerea erorilor umane”.

Dispozitivul, dezvoltat cu tehnologia inovatoare Beko, beneficiază de aviz tehnic (ICI) și este „rezistent la condiții extreme”. Asistența promptă, monitorizarea de la distanță și respectarea standardelor de securitate și funcționalitate completează beneficiile oferite de Beko-RO1000.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?