Toate serviciile din sectorul public vor fi integrate in platforma de plati online Ghiseul.ro, inclusiv transportul in comun, salubritatea, energia termica, apa sau canalizarea

17 august 2020

Guvernul a adoptat, vineri seară, o HG care prevede că taxele pentru eliberarea paşapoartelor şi permiselor auto pot fi plătite prin ghiseul.ro. In plus, Ghișeul.ro devine un instrument și mai eficient pentru beneficiarii serviciilor publice, care de acum vor putea achita online contravaloarea unor servicii comunitare precum transportul în comun, salubritatea, energia termică, apa sau canalizarea.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, vineri seară, că plata taxelor pentru eliberarea permiselor auto şi paşapoartelor poate fi plătită se poate face prin ghiseul.ro

”Practic, vorbim despre informatizarea unor plăţi datorate pentru servicii de utilitate publică, respectiv plata taxelor pentru paşapoarte şi permise auto. După adoptarea acestui proiect de HG, cetăţenii care vor accesa aceste servicii vor putea plăti taxele aferente, în sistem online”, a declarat Ionel Dancă.

Reprezentanţii Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR) au transmis, printr-un comunicat de presă, că prin ghişeul virtual se vor putea realiza toate tipurile de plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv pentru serviciile comunitare de utilitate publică, precum şi toate tipurile de plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu.

„Prin această modificare legislativă, Ghișeul.ro devine un instrument și mai eficient pentru beneficiarii serviciilor publice, care de acum vor putea achita online contravaloarea unor servicii comunitare precum transportul în comun, salubritatea, energia termică, apa sau canalizarea. De asemenea, ulterior modificării actelor normative specifice, vor putea fi achitate inclusiv plăți aflate în strânsă legătură cu prestarea unor servicii publice, precum contravaloarea pașapoartelor, a certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere. Toate serviciile din sectorul public vor putea fi integrate în platforma de plăți online Ghișeul.ro. Vom aduce astfel serviciile publice mai aproape de cetățeni”, a declarat vicepreședintele ADR, Octavian Oprea.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?