Time FX din Republica Ceha a castigat marele premiu la Open Banking Hackathon

23 septembrie 2020

Marele premiu de 5.000 euro in numerar, la editia din acest an a Open Banking Hackathon, a fost castigat de Timed FX (Republica Ceha 🇨🇿) – o platforma menita sa rezolve, prin noile functionalitati disponibile prin Open Banking, nevoia de cursuri de schimb eficiente pentru companiile din tari precum cele din Europa Centrala si de Est care au monede locale diferite.

Ul alt premiu in bani, in valoare de 1000 euro a fost acordat de Google Cloud unei echipe din Romania – Spevialk – pentru un concept inovator de „Vagabond Digital” – o solutie menita sa initieze transferuri si plati de proximitate anonime cu ajutorul functiei de geolocalizare si initiere a platilor prin Open Banking.

Premiu Special Asseco SEE (parteneriat PoC) a fost acordat echipei Lendica din Croatia 🇭🇷 – un startup fintech care exploateaza infrastructura Open Banking pusa la dispozitie de Finqware pentru a crea modele de analiza a datelor pentru a ajuta institutiile financiare sa isi digitalizeze procesul de creditare.

Pe langa premiile oferite, toate echipele finaliste au primit un Premiu Runner-Up care a inclus credite Google Cloud si accelerare a procesului de selectie in Programul de Accelerare Next Fintech organizat de Techcelerator, unul dintre acceleratoarele care a sustinut evenimentul.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?