Visa Romania confirma ca bancile membre sunt „foarte interesate” de emiterea cardurilor de masa si anunta ca poarta discutii cu toti potentialii emitenti. „Discutam cu toti potentialii emitenti de tichete de masa pe suport electronic. Evident ca unele carduri de masa pot fi prepaid.”, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia al Visa Europe, cu ocazia prezentarii rezultatelor pe anul fiscal 2014.
Visa Romania urmareste cu atentie evolutia acestui proces pe care il considera deosebit de important pentru ca va conduce la cresterea atat a retelei de acceptare, in special prin atragerea in sistem a restaurantelor, cât si a romanilor care fac plati prin card.
„Exista posibilitatea ca un numar foarte mare de oameni sa inceapa sa faca primele plati cu cardul, de aceea ne uitam la acest proiect foarte atent.
In Romania sunt 1.8 milioane de angajati care primesc tichete de masa. Valoarea unui bon de masa este in prezent de 9,35 RON/zi iar numarul mediu de zile lucratoare este de 22. In aceste conditii, daca toti angajatorii – care acorda in prezent bonurile de masa pe suport hartie – vor opta pentru acordarea bonurilor de masa pe card, volumele de plati prin card ar putea creste cu pana la 1 mld. Euro anual.
Normele de aplicare a Legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa au fost publicate in Monitorul Oficial nr. 54/2015, insa tichetele de masa in format electronic nu au fost inca puse in circulatie desi Sodexo si Edenred au anuntat ca vor emite carduri de masa sub licenta MasterCard. Deocamdată, companiile interesate asteapta publicarea, pana la sfarsitul acestei luni, a criteriilor de autorizare a unitatilor emitente de tichete de masa in format card.
Banking 4.0 – „how was the experience for you”
„So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”
Many more interesting quotes in the video below: